Se Pradas praktmuseum i Milano

Tekst
Foto
Milano, Italia

Interaktivt. I en av Rem Koolhaas’ nye bygninger kan publikum sette seg ned i midten og lese, omgitt av et av de mange kunst­prosjektene som til enhver tid finner sted i Fondazione Prada-komplekset.

Motehuset vil vise at kultur ikke bare er nyttig, men også morsomt.

– Likte dere Bar Luce?

Astrid Welter titter bort på den pastellfargesprakende retrobaren den amerikanske regissøren Wes Anderson har skapt for Fondazione Prada, den omfangsrike Milano-kulturinstitusjonen hun er programsjef for. En stor spillmaskin som foreviger havforskeren Steve Zissou, en av de mange Anderson-filmskikkelsene Bill Murray har gitt liv til, er plassert ved inngangen. Barens arkitektoniske tapet nikker til Galleria Vittorio Emanuele II, Milanos berømte handlearkade, som ligger en halvtimes spasertur unna det gamle industristrøket Prada-stiftelsens nye hjem befinner seg i.

Mangfold. «Det hjemsøkte huset» illustrerer det arkitektoniske mangfoldet som kjennetegner Fondazione Prada: nytt og gammelt, høyt og lavt, gull og grått.

– Folk elsker den, så klart, fortsetter Welter om baren.

– Hvis jeg ser ned fra terrassen i annen etasje klokken seks om kvelden, oppdager jeg folk som kommer hit spesielt for «aperitivo». Og de har virkelig kledd seg opp.

– Baren er det eneste rommet Rem Koolhaas lot noen andre forme?