– Jeg har ikke lyst til å være enda en fjorddiscofyr

Tekst

Henning «Telephones» Severud singeldebuterte i 2001, men er først nå i mål med albumet.

Rømmer vinteren. – I januar blir jeg mest i Mexico, så trolig en Australia-turné i februar. Ellers skal jeg gjøre ferdig en del bonusmateriale fra albumet, en ny ep, en remiks og kose meg i studio, forteller Henning Severud. Foto: Florencia Russildi

Henning «Telephones» Severud singeldebuterte i 2001, men er først nå i mål med albumet.

Da Henning Severud (34) vokste opp på Sotra fant han sine barndomshelter i den spirende elektroniske klubbscenen i Bergen. Han kjøpte spraybokser i butikken til musikkgründer Mikal Telle på tampen av 1990-årene, og da fikk han høre låter av Bjørn Torske og Erot – like mye inspirert av disco, house og techno.

– Etter det fikk jeg lov til å komme inn på klubbene med svarte kryss på hendene, slik at jeg ikke fikk kjøpt øl. Det var den eneste måten å få med meg musikken på da, forteller han.

Hans første plateutgivelse var med sangen «Piri Piri» under eget navn, på en splitsingel med det bergenske pophåpet Annie i 2001, men så tok det ni år før hans første tolvtommer på egen hånd som Telephones fulgte.

Fakta: Telephones

Norsk elektronikaartist, alias Henning Severud fra Sotra.

Har gitt ut singlene/ep-ene «Kanal/Turkis» (2010), «Rytmenarkotisk/Tutti Frutti del Mar» (2013, med DJ Fett Burger), «Pleasure Unit 1» (2013), «Lotusland» (2014), og «The Ocean Called EP» (2014), samt albumet «Vibe Telemetry» (2016).

Sangen «Blaff» fra «The Ocean Called EP» ble nr. 16 på Resident Advisors over 2014s 50 beste låter.

Co-produserte og remikset på José Padilla-albumet «So Many Colours» (2015).

Har rundt 50 spillejobber i året, i Europa, Australia, Asia, Nord- og Latin-Amerika.

soundcloud.com/telephones

Hektisk