Pakkepynt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Vera & Kytes gamle fargeprøver er blitt til nye papirrosetter.

 

Vera & Kytes gamle fargeprøver er blitt til nye papirrosetter.

– Ideen er å sette et personlig preg på julegavene. En ekstra fin og hjemmelaget rosett kan være et uttrykk for omtanke og giverglede. I tillegg til å pynte opp en pakke, kan de få et liv etterpå – som pynt på treet eller i vinduet, sier Åshild Kyte (33).

Her jobber Vera & Kyte: - På alle måter passer vi sammen

– Hva er viktig å tenke på når man lager rosettene?

– De er veldig enkle å lage. De krever ikke annet utstyr enn det de fleste har hjemme. Vi har laget våre av fargeprøver og papir vi hadde liggende i studioet. Det er ekstra hyggelig å lage noe fint av gjenbruk – rester av fjorårets innpakningspapir, reklameblad, magasiner eller plakater. Det viktigste er å finne en fargepalett og hvilke størrelser man ønsker å lage.

– Hvordan kan man eksperimentere videre?

Fakta: Vera & Kyte

Norsk designduo med studio i Bergen

Består av Vera Kleppe og Åshild Kyte.

Jobber for produsenter som Opinion Ciatti, Esaila og Bolia.

vera-kyte.com

– Kombinasjoner av andre restematerialer som for eksempel gavebånd, sløyfebånd eller transparent folie kan skape nye uttrykk.

– Hvordan pynter dere selv til jul?

– Granbar, kristtorn og vintergrønne bladvekster er fint å pynte med i vintermånedene. Her kan man finne mye fint på en tur i byfjellene. Når selve julen ringes inn, kommer det ornamenter og levende lys i vinduene og kanskje en liten hjemmelaget krans på døren.

Vera & Kytes papirrosetter

Dette trenger du:

  • Papir
  • Saks
  • Tapetkniv
  • Linjal
  • Blyant
  • Superlim

Før klippingen er det lurt å tegne opp maler som kan brukes flere ganger.

Blader: Studer potteplantene eller finn frem blader på internett og bruk som inspirasjon. Klipp ut malene. Lag et lite snitt langs midten av bladene og brett dem forsiktig for å skape en tredimensjonal form.

Kjegleblomster: Klipp ut sirkler, ta ut et kakeformet snitt og rull sammen til en kjegle. Bruk superlim i skjøten på to fargede kjegler, og lim den ene kjeglen inni den andre. Klipp langs kanten for å fjerne ujevnheter. Tre like kjegleblomster limes sammen til en rosett. Avslutt gjerne med en tynn, farget strimmel i midten av hver blomst.

Bær: Klipp tre like lange og tynne strimler. Lim hver strimmel sammen til en sirkel. Lim deretter de tre sirklene i hverandre for å skape en kuleform.

Sett gjerne elementene sammen og komponer egen pakkepynt. Lim dem direkte på pakken eller fest dem med tråd eller en sløyfe.