Minimal suksess

Tekst

Less is more. Ryan Nicodemus (til høyre) og ­Joshua Fields Millburn driver bloggen The Minimalists. Foto: Adam Dressler

Ved å kvitte seg med det meste de eide, skaffet Ryan Nicodemus og Joshua Fields Millburn seg suksess med blogg og podkast. Nå kommer dokumentaren «Minimalism».

Bestevennene Joshua Fields Millburn og Ryan Nicodemus hadde alt de drømte om. Prestisjejobber, fete lønninger, fine biler, og fancy leiligheter fulle av fancy ting. Men de var ikke glade. Til tross for at de på papiret var lovende, unge menn som hadde realisert den amerikanske drømmen, var de utslitte, ensomme og deprimerte.

Fakta: The Minimalists

www.theminimalists.com

Livsstilsbloggen The Minimalists ble startet i 2010 av Joshua Fields Millburn og Ryan Nicodemus, og har nå 4 millioner årlige lesere.

De har utgitt en rekke bøker om minimalisme på eget forlag, Asymmetrical Press, senest i 2015 med essaysamlingen Essential.

Podkasten The Minimalists ble lansert januar 2016.

Dokumentarfilmen Minimalism hadde premiere i sommer, og ble nylig tilgjengelig for streaming på www.minimalismfilm.com.

Men da de oppdaget livsstilen minimalisme, begynte de å revurdere hva det egentlig var de drømte om. Sakte, men sikkert, endret de livene sine, og kvittet seg med både jobbene, bilene og leilighetene. I dag driver de den suksessfulle bloggen The Minimalists, hvor de publiserer ukentlige essays om alt fra opprydding, prioriteringer og sentimentalitet til spisevaner, vennskap og teknologi. Tidligere i år lanserte de podkast, som i likhet med bloggen er helt reklamefri. Noe annet ville vært stikk i strid med budskapet. Nylig produserte de dessuten dokumentarfilmen «Minimalism: A documentary about the important things», hvor de møter en rekke mennesker som på forskjellige vis har valgt minimalistiske tilnærminger til livet.

– Minimalisme handler om å leve et bedre liv med færre ting, sier Ryan Nicodemus på telefon til D2.

– For enkelte handler det om å få ryddet ut av leiligheten, så de kan puste lettere. For meg handlet det om å ikke lenger skulle jobbe i 70–80 timer i uken for å opprettholde en dyr, overfladisk livsstil.