Foto: Evan Hurd/Corbis via Getty Images

– Svette er bare fett som gråter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Benedicte Ramm publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

For tre år siden forsvant den fargerike treningsguruen Richard Simmons (68). En ny podkast forsøker å finne ut hva som skjedde.

«Svette er bare fett som gråter», ifølge Richard Simmons. I over 40 år drev han treningsstudioet Slimmons i Beverly Hills, som en slags mannlig, giret Jane Fonda. Lett gjenkjennelig med omfangsrikt, krusete hår, helsetrøye pyntet med krystaller, korte shorts og store bevegelser hjalp han tusenvis av folk i kampen mot fedmen. Han solgte treningsvideoer med titler som «Party Off the Pounds», kassetter og bøker, hadde egne tv-program og var en takknemlig gjenganger som visste å «bjuda på» hos USAs talkshow-verter.

Forsvant

Men 15. februar 2014 forsvant Richard Simmons. Han kom ikke til treningstimene i Beverly Hills, vennene hørte ikke fra ham, han gikk helt under radaren.

Fakta: «Missing Richard Simmons»

Podkast på seks episoder om den amerikanske trenings- og slankeguruen som plutselig forsvant fra offentligheten for tre år siden.

Dan Taberski, tidligere produsent for «The Daily Show», ble kjent med Richard Simmons på treningsstudioet. Ifølge Taberski snakket de om å lage en dokumentarfilm, men Simmons forsvant. Nå har Taberski laget podkasten «Missing Richard Simmons». Han samler trådene og prøver å finne ut hvorfor den tidligere så tilgjengelige og utadvendte treningsguruen plutselig gikk under jorden.

Aktiv

The Weight Saint, som Simmons kaller seg på nett, er fortsatt aktiv og positiv på Twitter og Facebook. «Please know that I am in good health and I am happy», skrev han da det i høst ble kjent at treningsstudioet i Beverly Hills skulle stenge.

Podkasten ligger som nummer én på Itunes i USA, og sammenlignes med suksesser som «Serial». Hva Simmons selv synes, er ukjent. Kanskje han bare vil være i fred.