– Vi innså at vi ikke trengte skyskrapere og betong

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øyvind Holen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Brødrene Larsiveli & Makko Makeba setter Hortens skoger på hiphopkartet.

Yo Horten. Larsiveli & Makko Makeba (t.h.) er ikke de første vestfoldsrapperne. – Men det har aldri vært noen som har representert byen sin på en positiv måte, de har representert Vestfold, sier Larsiveli. Foto: Martin Rustad Johansen

Brødrene Larsiveli & Makko Makeba setter Hortens skoger på hiphopkartet.

«Jeg blir i Horten for alltid», rappet Lars «Larsiveli» Reiersen (24) sommeren 2013, da duoen Greenlight la ut musikkvideoen «Bah la meg» på Youtube. Når han 10. mars EP-debuterer med «Brødrene Gjeddehjerte», er Horten fortsatt hjemstedet, men duoen er ny. Nå er det storebror Marius «Makko Makeba» Palme Reiersen (27) som er partneren. Enn så lenge.

– Vi to er svært forskjellige, selv om vi er brødre og jobber sammen. Jeg har andre tanker om hvor jeg skal havne som soloartist etterpå, men jeg føler at vi har samme visjon for dette prosjektet, forteller Larsiveli.

Brødrene har allerede levert flere minneverdige enkeltlåter. I 2014 hjalp de kollegaen Unge Ferrari å finne stemmen sin på sanger som «Pandaøyne» og «Snøhvit», og i 2016 ga de ut debutsingelen som duoen Larsiveli & Makko Makeba, «Fingertuppa», der Larsiveli rappet om egen avrusning. Fredag 21. april prøver de lykken på selveste Rockefeller i Oslo.

De to har holdt på lenge, Makko har laget beats med kollektivets tause tredjepart, Daniel «Fader Danne Mane» Johansen (27), siden de gikk i fjerdeklasse, mens Larsiveli begynte å rappe da han var 12 år og kalte seg Larsiboi.

– Jeg hadde ingen ting å si, ingen ting å fortelle, ingen bekymringer, hadde ikke vært gjennom noe som helst. Jeg rappet om å rappe, mimrer han.