Fikk slekten til å spille seg selv

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ola Vikås publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Videokunstner Jorunn Myklebust Syversen debuterer som spillefilmregissør.

Hard kamp. Syversen har måttet kjempe hardt som videokunstner. – Det er kanskje litt av grunnen til at jeg har søkt meg mer og mer inn i kinosalen. Det er et sted hvor man kontrollere i mye større grad, sier hun.  

Videokunstner Jorunn Myklebust Syversen debuterer som spillefilmregissør.

– Å jobbe i samtidskunstfeltet har vært skikkelig utfordrende. Jeg synes det er kjempehardt å lage kunst, sier Jorunn Myklebust Syversen (38).

Videokunstneren sitter på en kafé i en bortgjemt del av Grünerløkka i Oslo. Stedet har akkurat åpnet, enkeltmannsforetakene med MacBook og Carhartt-luer har ikke rukket å okkupere bordene. Syversen ble uteksaminert fra Kunstakademiet i Bergen i 2005, og har siden den gang vist verker i Oslo, Stavanger, Paris, Murmansk, Boston, Bucuresti, Barcelona, Berlin, Helsingfors – og i kunstforeningen hjemme på Gol.

Men livet som videokunstner er ikke alltid rosenrødt.

– Jeg følte at det begrenset meg å holde i mange administrative oppgaver jeg ikke var god til. Det gjorde at jeg aldri kom i mål rent kunstnerisk, jeg hadde ikke tid og krefter til å fokusere fullt og helt. Jeg har slitt med å finne mening i å arbeide med kunst, når jeg ikke har følt at jeg har lykkes med å jobbe frem det jeg vil, sier Syversen.

Morsommere med andre