– Få eller ingen vet hva dette er for en raring

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karl Eirik Haug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Daglig leder i Redningsverket flyr lavt i retrobil med ørnenebb.

På parkeringsplassen utenfor en utstilling av bilbergingskjøretøy i USA gikk Glenn Nicolaysen, daglig leder i Redningsverket, forbi felt på felt med suv-er og trucker, samt ett eksemplar av kun 11.702 produserte Plymouth Prowler. Tilbake i Norge logget han seg på Ebay og handlet en gullfarget versjon med spesialbygde knivbladdører – usett.

Er dette fugl eller fisk?

Prowler er et vellykket designeksperiment med 253 hester, lav vekt og lav sittestilling som gir en sjelden gokart-følelse. Samtlige biler jeg kjører forbi på motorveien, virker mye høyere – selv senkede Golfer. Det sprøeste med designen uten særlige skjermer er å kunne se forhjulene svinge. Fart er forresten uviktig i en slik hot rod: På dashbordet er speedometeret skjøvet langt ut på siden, mens turtelleren troner i midten.

Bilen din sees hyppig i sosiale media?

Ja, mange knipser bilder, så jeg blir lite overrasket når jeg finner den igjen på Instagram eller Facebook. Du kjøper ikke en slik bil hvis du ikke ønsker oppmerksomhet. Og jeg har moro av at få eller ingen vet hva dette er for en raring. Ferrari og Porscher finnes det jo nok av.