Elsket og jaget zombie-jeger

Tekst

I tv-serien «The Walking Dead» jakter Norman Reedus på zombier. I virkeligheten er det han som blir jaget.

Utypisk bad boy. Skuespiller Norman Reedus har opparbeidet seg en enorm fanskare. – Innimellom kan det bli litt for mye for meg, innrømmer 47-åringen. Foto: Jay L. Clendenin/Contour by Getty Images

I tv-serien «The Walking Dead» jakter Norman Reedus på zombier. I virkeligheten er det han som blir jaget.

For ikke lenge siden deltok skuespiller Norman Reedus (47) på en kongress for fans av «The Walking Dead», den mest sette tv-serien på amerikansk kabel-tv. Han deltar på slike konferanser med jevne mellomrom, arrangementer hvor står folk i kø i timevis for å få tatt en selfie med ham og kanskje få sneket til seg en klem.

Etter en lang ettermiddag med utallige slike møter dukket det opp en dame med en stor bag over skulderen. I stedet for å introdusere seg, lente hun seg over bordet og hvisket noe uforståelig om mannlig sterilisering i øret på den forvirrede skuespilleren. Hun forsvant like etter, men bagen ble stående igjen på bordet. Reedus ble usikker. Sikkerhetsvakter ble tilkalt. Det viste seg at den kvinnelige beundreren hadde lagt igjen en «presang» til ham: et par smykkeskrin som inneholdt sirlig dandert rått kjøtt og dyrefett innpakket i cellofan.

– Sånt blir jeg redd av, sier Norman Reedus da D2 treffer ham på settet til «The Walking Dead» et stykke utenfor Atlanta i USA.

Fakta: Norman Reedus

Amerikansk skuespiller og modell

Mest kjent for rollen som Daryl Dixon i tv-serien «The Walking Dead», som vises på Fox i Norge.

Er i tillegg kunstfotograf, maler, skulptør og filmskaper.

Har en sønn med ekskjæresten, den danske supermodellen Helena Christensen.

Skuespilleren forteller at han sitter på hundrevis av slike historier.