Møre than this. Popsensasjon Sigrid Solbakk Raabe har en kraftfull stemme hun hevder å ha arvet fra morfaren. «Hun har bedre kontroll på stemmen sin enn jeg har over livet mitt», kommenterer en av ekstremt mange nyvunne internasjonale fans på nettet.

Sigrids søte hevn

Tekst

Vil du få varsel hver gang Nils Anker publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Ålesund/Bergen

Sigrid Solbakk Raabe (20) ble dårlig behandlet – og lagde verdenshiten «Don't Kill My Vibe».

Sokkelesten. Har noen forsket på sokkelesten? Kombinasjonen slips, dress og bare sokker er et velkjent fenomen i norsk selskapsliv – forandrer selv skarpskodde statsledere til godmodige tusseladder. Subbe, subbe. Kunne det vært noe for fredsforhandlinger? Det gjør noe med oss å eksponere dette føttenes vennlige og mildt dustete undertøy. I sokkelesten er vi alle likemenn.

Vandrende inn i popkomet Sigrid Solbakk Raabes (20) barndomshjem i Ålesund for første gang, føles alt annet enn sokkelest som et overtramp.

Drosjen hadde tatt turen gjennom den undersjøiske tunnelen fra flyplassen, så litt ut av sentrum til villabebyggelse tittende ned på Langevågen. Opp grusveien lå en stor velholdt sveitservilla. Et konsentrert hode der inne. Var det henne? En søster? Hun satt bøyd over et eller annet gjennom vinduet, var det en ny låtsensasjon?

Sigrid, som hun nå kaller seg, åpner døren muntert, iført hvite tennissokker, en utvasket jeans, svart trøye.

– Jeg har nettopp tatt visdomstennene, smiler hun, viser frem gulslåtte kjever.