Christopher Nielsen åpner bar

Tekst

Vil du få varsel hver gang Hanna Norberg publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Ikke så topp stemning. Konseptkunstner Christopher Nielsen ville gjøre baren så psykedelisk som mulig. Dette er paranoia-rommet.  

Christopher Nielsen (54) avduker sitt nye kunstverk: Misfornøyelsesbar.

Han er dramatiker og tegneserieskaper, storebroren til Joachim «Jokke» Nielsen og opptatt av livets mørke sider. Da Christopher Nielsen fikk mulighet til å utforme konseptet til en ny bar, var han ikke i tvil om tema. I mai eller juni åpner Misfornøyelsesbar i Mangelsgården i Storgata i Oslo.

Fakta: Misfornøyelsesbar

Christopher Nielsens nye bar i Mangelsgården i Oslo.

Åpner i mai eller juni.

– Jeg har latt meg inspirere av lokalets historie. Dette var de fattiges kvartal, det lå blant annet et galehus her, så jeg skal forsøke å gi gjestene en opplevelse av galskap. Her skal det bli så lite hyggelig å være at folk kommer til å måtte hyle innpå, sier Nielsen.

Belastet

Det er nesten tre år siden han og makkerne Sindre Lothe Murud og Espen Kokvik Nilsen begynte planleggingen. Fra før driver Murud og Nilsen baren Gaasa, som ligger vegg i vegg med Misfornøyelsesbar. Bygget er en del av anlegget Prins Christian Augusts Minde, bedre kjent som Prindsen. Bygården er fredet av Riksantikvaren, og rommer mye av byens sosialhistorie.