– Det eneste jeg angrer, er at jeg ble smittet

Tekst

Triller igjen. Erasure, her med Andy Bell bak rattet og Vince Clarke i passasjersetet, slipper langspilleren «World Be Gone» 19. mai. I august varmer synthpopduoen fra 1985 opp for Robbie Williams i Bergen. Foto: Doron Gild

Andy Bell og 1980-tallsbandet Erasure gir ut plate igjen – mot alle odds.

Få listetoppende band har holdt koken siden 1985. Enda færre har greid det uten midlertidig splid i medlemsmassen, enten den var reell eller ikke.

– Vi er aldri blitt oppløst av publisitetsgrunner, har heller beveget oss under radaren, sier Andy Bell (52), vokalist i synthpopduoen Erasure.

19. mai utgir han og multiinstrumentalist Vince Clarke sitt 17. album, «World Be Gone». Snaut tre måneder senere varmer de opp for crossover-kongen Robbie Williams på Bergenhus festning.

– Faktum er at vi bare så vidt har hilst. Det skjedde da Erasure var på høyden, mens Take That sto på startstreken som guttegruppe. Robbie var den vennlige frekkasen i laget, erindrer Bell.

– Noe lignende hendte forresten med Spice Girls. Vi befant oss i studio da de spilte inn debutplaten sin i 1995. Jeg husker dem som en støyende gjeng skrythalser. Like etter erobret de verden.