– Svære gutter behøver svære klokker

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ola Vikås publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

 

Sandefjord-spissen Péter Kovács' klokke er som skreddersydd for ungarske håndledd.

– Skal man gå med dress, kan man ikke ha pulsklokke. Da bør man ha et skikkelig pent armbåndsur. Jeg føler at jeg alltid har hatt kontroll der. Jeg kjøper ikke klokker til 200.000 – det er galskap – men jeg liker å ha en fin timepiece på håndleddet.

Péter Kovács (39) myser i solen på Tønsberg brygge, lener to blodtrente meter tilbake i kurvstolen så flettingen knaker. Siden han kom til Norge og Tromsø i 2002, har den ungarske spissen spilt over 200 tippeligakamper, fordelt på seks klubber. Han ble ligaens toppscorer i 2012, og året etter ble han seriemester med Strømsgodset.

Fakta: Péter Kovács (39)

Fotballspiller

Panerai PAM 372 (2013)

Panerais mest betydningsfulle modeller heter Radiomir 1940 og Luminor 1950. PAM 372 er en variant av Luminor 1950.

Fotballkarrieren er ikke det eneste han har lagt sin flid i. På Instagram får man et innblikk i moteløven Péter Kovács – hans forkjærlighet for smarte dresser, skjerf, fargeglade sokker og britiske skinnsko har gjort ham til idrettens dandy.

– Jeg har alltid vært opptatt av hva jeg har på meg. Interessen for mote økte da jeg kom til Norge. Jeg synes den skandinaviske klesstilen er veldig fin, helt annerledes enn i Ungarn. Man prioriterer litt annerledes der, sier han, uffer seg og ler.