Gikk kledd i søppelsekker og gardiner

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Petronella Barker (51) mener livet er for kort til å bry seg om konvensjoner.

 

Petronella Barker (51) mener livet er for kort til å bry seg om konvensjoner.

Hun har et hjerte som banker heftigst om hun får stå på en scene eller foran et kamera. Med en over 30 år lang karriere bak seg er Petronella Barker blitt en av Norges mest kjente skuespillere. På jobb er hun som en papirdukke som blir kledd opp i det som passer karakteren. Privat har hun vært vågal, eksentrisk og sær i klesstilen – siden ungdomsårene.

– Ingen så ut som meg på Kråkerøy i 83. Jeg lagde mye klær selv eller kjøpte ting på loppemarked. En gang gikk jeg med en gardin svøpt over hodet og kroppen, en annen gang sydde jeg om en søppelsekk til skjørt. Jeg ble regnet som en freaker med punkinfluenser, men den oppmerksomheten gjorde meg ingenting, sier hun.

I tyveårene ble Barker sterkt fascinert av vintage undertøy fra tidlig 1900-tall – i duse pasteller, med silkebånd og sløyfer – og brukte det gjerne ute på byen. Men det hyperfeminine har som oftest ikke fått synge solo i hennes garderobe.

– Noe av det jeg liker aller best, er herreklær for damer. Det klassiske og androgyne. Smoking er noe av det jeg føler meg flottest i.