«Det er et jækla spesielt yrke»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Simen V. Gonsholt publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Lyon/Bordeaux/Skien

Alt å si. Ada Hegerberg utenfor leiligheten sin i Lyon i Frankrike, etter egentrening på nabolagsbanen Stade Sonny Anderson. – For min utvikling hadde det alt å si å komme hit, sier hun.

Hun er Europas beste fotballspiller og har vunnet seks titler på to år. Men noen ganger spør EM-aktuelle Ada Hegerberg (22) seg selv hva det er hun holder på med.

Ada Hegerberg, som neste helg møter vertsnasjonen Nederland til den utsolgte åpningskampen i europamesterskapet i fotball, føler seg av og til «alene oppi det her», sier hun en morgen.

Det er kanskje derfor hun har innredet sin 60 kvadratmeter store bygårdsleilighet i Lyon i Frankrike, hvor hun har bodd for seg selv siden hun (egentlig ikke) var russ, slik at hun våkner opp til synet av menneskene hun er mest knyttet til.

På kommoden har hun et bilde av kjæresten Thomas Rogne, som er midtstopper i IFK Göteborg i Sverige; et bilde av foreldrene Gerd og Stein Erik, som begge spilte fotball halvprofesjonelt og siden har fulgt henne svært tett; og et bilde av storesøsteren Andrine, som også er i EM-troppen og proff i engelske Birmingham.

Fakta: Ada Martine Stolsmo Hegerberg

Fotballproff og landslagsspiller

Født 10. juli 1995. Oppvokst på Sunndalsøra i Møre og Romsdal.

Tidligere klubber: Kolbotn (2010–2011), Stabæk (2012), Turbine Potsdam (2013).

Har siden 2014 spilt i Olympique Lyonnais, som har vunnet Champions League de to siste årene.

Kåret av UEFA til årets spiller i Europa i fjor.

Debuterte på landslaget som 16-åring.

Spiller åpningskamp i EM for Norge mot Nederland søndag 16. juli klokken 18. Sendes på NRK.

Ved siden av dem står en kvinnelig torso i sølv, som er pokalen Ada Hegerberg fikk da hun i fjor ble kåret til årets spiller i Europa under UEFA-gallaen i Monaco. I hyllen under, mer diskré plassert, står et mindre bilde av henne og portugisiske Cristiano Ronaldo, som vant herreklassen.