Erotiske fortellinger rett i øret

Tekst

Vil du få varsel hver gang Vilde Sagstad Imeland publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Når forfatter og kunstner Inger Wold Lund samler inn erotiske historier, går hun etter de underlige, hverdagslige detaljene.

Usynlig. Inger Wold Lund er vant til å jobbe med kunst som kan være vanskelig å få øye på – enten det er en erotisk audioguide ment for t-banen i Berlin, en privat leilighet hvor man kan komme og lytte til historier, eller en audioguide til Skulpturbiennalen på Vigeland-museet.  

Når forfatter og kunstner Inger Wold Lund samler inn erotiske historier, går hun etter de underlige, hverdagslige detaljene.

Det var en varm og lummer kveld, den siste dagen i mai, at åpningen av Den norske skulpturbiennalen fant sted på Vigeland-museet ved Frognerparken i Oslo. Hele kvelden beveget strømmer av mennesker seg gjennom de store salene, hvor samtidskunstneriske installasjoner – som selvfølgelig utfordret tanken om hva en skulptur kan være – blandet seg med Gustav Vigelands ikoniske granittkonstruksjoner.

Overalt i museet summet det av lyder. Det var musikkinstallasjoner som ble avspilt med to minutters mellomrom, filmer som gikk i loop, møter mellom gamle venner, og ekkoet av skritt på de flisbelagte gulvene. Den eneste lyden ingen hørte, var den som befant seg inni en liten Ipod shuffle, ved siden av billettluken ved inngangen til museet. «Lydskulpturen» til forfatter og billedkunstner Inger Wold Lund var noe så klassisk som en audioguide til utstillingen. Det 25 minutter lange lydsporet skulle gi publikum historier om Gustav Vigelands liv og virke, men også om avstanden mellom Frogner og Grünerløkka, om det å være ny i Oslo, og om det å bruke mer tid på å ta på en skjerm enn man bruker på å ta på naken hud.

– Jeg tror faktisk ingen hørte den eller la merke til den på åpningen, sier Inger Wold Lund og trekker på skuldrene.

Fakta: Inger Wold Lund

Forfatter og kunstner

Født i 1983, oppvokst utenfor Bergen.

Utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo, Konstfack i Stockholm og Staatliche Hochschule für Bildende Künste i Frankfurt am Main.

Aktuell med Norsk Skulpturbiennale og den erotiske romanen «Erotika».

Stillferdig virksomhet