– På tide at det urbane Oslo blir satt på verdenskartet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øyvind Holen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Grünerløkka

Etter å ha rappet på norsk hele karrieren sikter Kaveh høyt med sin ­første engelskspråklige mikstape.

Jaget det norske. I tenårene var Kaveh Kholardi (23) en kløpper til å finne norskspråklig musikk på fildelingstjenesten Limewire, rappere som Karpe Diem, Cast og Equicez. – Jeg begynte å rappe på norsk da jeg var 12–13 år, mye takket være Karpe Diem, sier Kaveh, som i år satser på engelske tekster for første gang i karrieren.  

Etter å ha rappet på norsk hele karrieren sikter Kaveh høyt med sin ­første engelskspråklige mikstape.

Kaveh Kholardi (23) har vært det store norskspråklige raphåpet fra Grünerløkka i Oslo siden han og daværende makker Arshad Maimouni vant konkurransen Rapvalg med låten «Mitt land» i 2009. Musikalsk har han vist seg som en stadig søkende sjel, men språklig har han alltid vært tro mot de norske tekstene. Helt til nå. For de to engelskspråklige singlene «No No» og «Muhammad Ali» fra tidligere i år var ikke et kortvarig innfall, men følges opp av «Second Nature: Fire», den første i en planlagt trilogi med engelskspråklige mikstapes.

Nå som det yngre bydelsbarnet Cezinando gjør det såpass sterkt med rapping på norsk, tvinger spørsmålet seg frem: Er Løkka for lite for to norskspråklige rapstjerner?

Fakta: Kaveh

Rapper og låtskriver fra Grünerløkka i Oslo.

Kaveh Kholardi, født i 1994 av foreldre som flyktet fra Iran.

Slo gjennom i 2012 med opptreden på Bylarm, deltagelse på samleplaten «Gatekunst 4» og singelen «Det er greit».

Har siden 2011 gitt ut to ep-er, tre minialbum og et album.

Aktuell med mikstapen «Second Nature: Fire».

kforkaveh.no

– Haha, nei langt ifra! Jeg visste at jeg skulle ta den avgjørelsen før eller siden, og det er bare kult at nye folk fra Løkka kaver seg til en plass i the rap game. Men jeg synes det er på tide at det urbane Oslo også blir satt på verdenskartet, og det skal jeg gjøre noe med pronto.