Ikke redd for at hypen skal legge seg

Tekst
Foto

Anna Lotterud har aldri presset seg på – det var Tyler, The Creator som kontaktet henne. Nå slipper Anna of the North debutplaten «Lovers».

I tiden. 2017 virker å være Anna Lotteruds år, selv om rapperen SchoolboyQ kalte henne en weird ass white girl. Etter å ha sunget på hitsinglene til den amerikanske rapperen Tyler, The Creator, slipper hun denne helgen debutplaten «Lovers» som Anna of the North.

Anna Lotterud har aldri presset seg på – det var Tyler, The Creator som kontaktet henne. Nå slipper Anna of the North debutplaten «Lovers».

– Jeg har aldri visst hva jeg skulle bli. Jeg søkte på musikklinjen på videregående, men turte ikke dra på audition. Du vet, sceneskrekk.

Anna Lotterud (28), bedre kjent som frontfigur i Anna of the North, sitter på en benk i Tønsberg. Slottsfjell-konserten er unnagjort. Hun dro Emir fra den energiske rapduoen Sushi x Kobe opp på scenen under avslutningslåten «Fire». Ga ham to cavaflasker han kunne herje fritt med, for å vise at hun «også kan kødde og ikke er en av disse pop-prinsessene, liksom».

I dag er hun småsliten bak solbrillene.

– Det har skjedd sinnssykt mye de siste månedene. Likevel tenker jeg ofte at musikken kom til meg. Ikke omvendt.

Fakta: Anna of the North

Oslobasert duo

Består av norske Anna Lotterud og den newzealandske produsenten Brady Daniell-Smith.

Lotterud var med på to av Tyler, The Creators siste singler sammen med Frank Ocean og Corinne Bailey Rae.

Slipper debutplaten «Lovers» 8. september.