Ikke redd for at hypen skal legge seg

Tekst

Vil du få varsel hver gang Maren Stette Mosaker publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Anna Lotterud har aldri presset seg på – det var Tyler, The Creator som kontaktet henne. Nå slipper Anna of the North debutplaten «Lovers».

I tiden. 2017 virker å være Anna Lotteruds år, selv om rapperen SchoolboyQ kalte henne en weird ass white girl. Etter å ha sunget på hitsinglene til den amerikanske rapperen Tyler, The Creator, slipper hun denne helgen debutplaten «Lovers» som Anna of the North.

Anna Lotterud har aldri presset seg på – det var Tyler, The Creator som kontaktet henne. Nå slipper Anna of the North debutplaten «Lovers».

– Jeg har aldri visst hva jeg skulle bli. Jeg søkte på musikklinjen på videregående, men turte ikke dra på audition. Du vet, sceneskrekk.

Anna Lotterud (28), bedre kjent som frontfigur i Anna of the North, sitter på en benk i Tønsberg. Slottsfjell-konserten er unnagjort. Hun dro Emir fra den energiske rapduoen Sushi x Kobe opp på scenen under avslutningslåten «Fire». Ga ham to cavaflasker han kunne herje fritt med, for å vise at hun «også kan kødde og ikke er en av disse pop-prinsessene, liksom».

I dag er hun småsliten bak solbrillene.

– Det har skjedd sinnssykt mye de siste månedene. Likevel tenker jeg ofte at musikken kom til meg. Ikke omvendt.

Fakta: Anna of the North

Oslobasert duo

Består av norske Anna Lotterud og den newzealandske produsenten Brady Daniell-Smith.

Lotterud var med på to av Tyler, The Creators siste singler sammen med Frank Ocean og Corinne Bailey Rae.

Slipper debutplaten «Lovers» 8. september.