Grisekjøring

Tekst
Foto

Historien om Chevrolet El Camino SS begynner med noen grisunger.

Ann I. Otnes (58) er primus motor i Garasjeenkene, en facebookgruppe for dem som har mistet ektefellen til garasjen. Hennes egen Chevrolet El Camino har hatt én eier siden den ble solgt ny i Norge i 1977. Toppmodellen Super Sport har luksus som svingbare forseter, integrerte nakkestøtter, sportsratt i tre og solid lasteplan.

Er El Camino en person- eller lastebil?

Historien starter med en bondekone i USA som ba Chevrolet-forhandleren sin om et kjøretøy hun kunne frakte grisunger og høyballer med i ukedagene – og kjøre til kirken med på søndagene. Resultatet ble El Camino, en stilig personbil med lasteplan. Med tillatelse fra politiet har jeg selv lyst til å fylle planet med purker under neste bilparade i Lillestrøm.

Hvem får ellers sitte på?

Venninner, og ikke minst min 92 år gamle mor. Hun storkoser seg med lukten av bensin og olje. Vi raser av gårde for å spille bowling, spise reker på en brygge eller besøke en rockabilly-butikk. Det er hyggelig at det er blitt min tur til å ta med den amcar-elskende moren min på cruising, selv om hun fortsatt kjører egen bil.