Ep x 3. Magne Johansen Wikran, alias Graa Sky, vil gi deg følelsen av å lytte til en god flaske rosévin. – Jeg vil gi gode vibes, med et noe drømmende sound og tilbakelente vokaler, kort oppsummert: Rosa drankz og kjærlighet, sier han om ep-en «Rosé». Foto: Josefine Appel

Sen vår for Graa Sky: – Jeg stepper opp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øyvind Holen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Etter snart 15 år som rapper føler Graa Sky endelig at han har funnet formen.

Magne Johansen Wikran (29) fra hiphopmetropolen Svelvik i Vestfold har rappet siden han var 15 år gammel, både solo og som del av kollektivet Zig Zag Zoo, men det var først da han la sine barndomshelter til side og utforsket nye musikalske landskaper, han følte at noe virkelig løsnet. Fredag 15. september gir han ut sin tredje ep som Graa Sky, «Rosé». Wikran tror han endelig er i ferd med å legge det femte hiphopelementet, lok, bak seg.

– Utdannelsen gikk skeis, jeg kom meg aldri forbi grunnkurset. Så ble det folkehøgskole med lydteknikk, men jeg satt bare og nerdet med musikk der også. Det er ikke før nå jeg begynner å kjenne litt på drømmen, at Graa Sky kan bli et prosjekt som er litt salgbart og gi meg spillejobber. Jeg har aldri vært 100 prosent fornøyd med det jeg lager, men begynner å bli det nå. Jeg stepper opp, sier han.

Fakta: Graa Sky

Alias for rapperen, låtskriveren og produsenten Magne Johansen Wikran fra Svelvik, født i 1988.

Har gitt ut ep-ene «Graa Sky» (2016) og «Blaa by» (2016).

Lyttefest for «Rosé EP» på Paul's Boutique i Oslo fredag 15. september.

Medlem i hiphopkollektivet Zig Zag Zoo.

soundcloud.com/graaskyyy

Rockefeller-debut

I vår debuterte han på Rockefeller, som oppvarmer på en utsolgt konsert med kultheltene Jedi Mind Tricks. Følelsen var bittersøt, fordi han som tenåring elsket den harde, aggressive og konspiratoriske stilen til amerikanske rappere som Non Phixion, Cage og nettopp Jedi Mind Tricks.