Telefonen som utfordrer Apple og Samsung på alle fronter

Tekst

Byr på lydkvalitet for kresne ører.

Foto: LG

Byr på lydkvalitet for kresne ører.

Vi som er over gjennomsnittet opptatt av musikkgjengivelse med høy lydkvalitet, blir fort en plage for omgivelsene, eventuelt leserne, ved stadig å mase om fortreffeligheten av et skikkelig stereoanlegg. Men folk lytter jo via mobilen, og er såre fornøyde med det. Kunne det da kanskje være mulig å friste med en mobil med bedre lydkvalitet? Telefoner flest leverer jo temmelig semmer lyd. Vel kan man spille av eller strømme musikk i høy oppløsning på de fleste av dem, og det er jo mer enn bra nok for de fleste. Men selve behandlingen av lydinformasjonen som foregår inne i mobilen, der digital informasjon omformes til analoge lydsignaler, skjer med komponenter og konstruksjoner av billigste sort.

Fakta: LG V30

Smarttelefon med lydkvalitet for kresne ører

lg.com

Utfordrer

Jo da, man kan koble på en ekstern digitalomformer og hodetelefonforsterker, men sånt vil man jo helst slippe å drasse på. Hvor mye bedre hadde det ikke vært om selve telefonen leverte skikkelig lydkvalitet? Her burde jo Apple eller Samsung tatt grep for lenge siden, men i stedet er det mobilprodusenten LG Electronics som de siste årene har sett sitt snitt til å utnytte en åpenbar markedsmulighet. Like om hjørnet er selskapets nye flaggskiptelefon V30, der man på alle fronter utfordrer de to gigantene.

Også på lydfronten: Her er en telefon der maskin- og programvare er skreddersydd for best mulig lyd. I V30 sitter det – gjespealarm – en 32-bits Hi-Fi Quad digitalomformer, som styres av en ESS Technology Sabre ES9218P mikroprosessor.