Norsk arkitektkontor stiller ut spiselige arter fra Oslo

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingrid Røise Kielland publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Under den første arkitekturbiennalen i Seoul.

Spiselig. Ramsløk er allerede kjent som en viltvoksende godsak – i motsetning til meitemarken. Illustrasjon: Transborder Studio i samarbeid med Soyoung Lee

Under den første arkitekturbiennalen i Seoul.

– Det er et statement. Vi ville vise frem kilder til mat som man kanskje ikke har oppdaget, sier Øystein Rø, arkitekt og partner i Transborder studio.

Fakta: Seoul Biennale

Biennale for arkitektur- og urbanisme i Seoul, 2. september–5. november.

seoulbiennale.org

Da det oslobaserte arkitektkontoret ble invitert til Seoul i Sør-Korea for å stille ut på byens første arkitekturbiennale, var spørsmålet: Hvordan representere Oslo?

– Oslo har umiddelbar tilgang til fjord og skog, så vi tenkte at det kunne være interessant å vise frem hva som finnes av organismer som kan spises, forteller Rø.