– Den mest typiske Balestrand-humoren er å hyle til folk

Tekst

Vil du få varsel hver gang Maren Stette Mosaker publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Bergen

Per Áki Sigurdsson Kvikne vil få sognerap ut i verden – under psevdonymet Kjartan Lauritzen.

Seriøs. Humor er en viktig del av Kjartan ­Lauritzens scenepersonlighet. – Jeg er litt redd for at folk ikke tar meg seriøst som musiker. Det er sikkert mange som synes at jeg er en idiot, men som søsteren min sa: «Da er ikke dette rett musikk for dem.» Foto: Sigurd Fandango

Per Áki Sigurdsson Kvikne vil få sognerap ut i verden – under psevdonymet Kjartan Lauritzen.

Det er en sur bergensdag og Per Áki Sigurdsson Kvikne (21), bedre kjent som rapperen Kjartan Lauritzen, spaserer ned mot Verftet. På det høye murbygget ved vannkanten henger en diger plakat med høstens store konserter. Navn som Sigrid, CC Cowboys, Gabrielle og Kari Bremnes lyser i overdimensjonerte blokkbokstaver.

– Hvorfor er jeg ikke på plakaten? spør Kvikne med lettsindig aggresjon.

Han smiler. Selvtilliten er høy for tiden. Han har levert bar hud, svette, beat drops og noen faretruende stagedives på norske festivaler i hele sommer, lirt av seg festlåter som «Fredag», «Nyte D» og «Havanna». 29. september slipper han ep-en «Fenomenet»; i oktober holder han solokonserter på Rockefeller i Oslo og Verftet i Bergen.

Fakta: Kjartan Lauritzen

Rapper

Heter egentlig Per Áki ­Sigurdsson Kvikne.

Gir ut ep-en «Fenomenet» 29. september.

Spiller på ­Rockefeller i Oslo 13. oktober og på ­Verftet i Bergen 14. oktober.

– Jeg er blitt en del av denne nye bergensbølgen av hiphop-artister, men egentlig prøver jeg å være tydelig på at jeg ikke er fra Bergen, men Balestrand. Dette er ikke bergensrap, det er renspikket sognerap.