Nøkkelscene. Harry Hole (spilt av britiske Michael Fassbender) og hans kollega Katrine Bratt (svensk-britiske Rebecca Ferguson) gjør opp status for etterforskningen på Holes stamsted Schrøder i en scene fra «Snømannen». - Hva spiste du? spør Ferguson. - Alt, sier Fassbender. Foto: Jack English

På settet til den første Harry Hole-filmatiseringen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Simen V. Gonsholt publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Neste uke har «Snømannen», den første Harry Hole-filmatiseringen, premiere. Hvordan blir den? Etter en dag på settet: Ingen anelse.

Hvis du er en av de ni millionene som har sett den første traileren til neste ukes premiereklare Jo Nesbø-filmatisering «Snømannen», regissert av svenske Tomas Alfredson, vil du muligens være enig med forfatter og krimblogger Aslak Nore i at det her var «en kavalkade i Nordic Noir-klisjeer».

Ullgensere, oljejakker, dype daler, viddelandskap, skingrende black metal-musikk, foruroligende rådhusklokker, folketomme gater … En trailer er bare en trailer, så klart, men det var ikke fritt for at den så litt ut som en tominutters parodi på den skandinaviske krimsjangeren.

Det var imidlertid ikke sånn det så ut fra innsiden. Da den britisk-amerikansk-norske storproduksjonen i fjor vår inntok St. Hanshaugen i Oslo – for å skyte den mest kvintessensielle scenen i Harry Hole-universet: en middag på hans stamsted Restaurant Schrøder – virket det som om det var helt i det blå hva slags film dette kom til å bli.

Fakta: «Snømannen»

Britisk-norsk-amerikansk film.

Verdenspremiere 13. oktober.

Regissert av Tomas Alfredsson.

I rollene: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, J.K. Simmons, Charlotte Gainsbourg, Chloë Sevigny, Val Kilmer og Jakob Oftebro.

– Det er veldig fritt og veldig moro, sa hovedrolleinnehaver Michael Fassbender.