– David Bowie i Berlin-perioden. Sånn skulle man gått kledd

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Forfatter Hans Petter Blad fant sin stil som 15-åring – og beholdt den.

Forfatter Hans Petter Blad fant sin stil som 15-åring – og beholdt den.

Hans Petter Blads ungdomsår sammenfalt med punkens storhetstid – men han nikket like mye til funky discorytmer, og havnet dermed midt mellom to stoler: den naglebefengte og den paljettbesmykkede.

– Da jeg ble 15, fant jeg frem til den stilen jeg har i dag. Siden den gang har jeg nok ikke forandret meg noe særlig, dessverre.

Fakta: Hans Petter Blad

Forfatter

Stiltips: – Hallo, vi lever i det 21. århundre. Hvem er det vel som har tid til mansjettknapper og slipsnåler?

Kakibukse, lyseblå skjorte og en dressjakke eller blazer, eventuelt med en eller annen kappe eller frakk – vår, høst og vinter. Det er det hele. En stil inspirert av kornete fotografier av kjente kunstnere som Pierre Bonnard og Alberto Giacometti, hvis antrekk var arbeids-, fritids- og selskapstøy i ett.

– Jeg har på en måte to estetiske idealer, to ytterpunkter. Det er David Hockney, Yves Saint Laurent, og David Bowie i Berlin-perioden. Sånn skulle man gått kledd, kan jeg tenke. Men om man prøver å nærme seg det én eneste millimeter, får man jo panikk og løper tilbake dit man kom fra. I tillegg har jeg en fascinasjon for Frans av Assisi, som ga bort alt av penger og eiendom, og kun hadde munkekuttene sine igjen.