Norsk duo på samme plateselskap som Adele og Radiohead

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karima Furuseth publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Berlin/København

Norsk techno. Smerz består av Catharina Stoltenberg (til høyre) og Henriette Motzfeldt. Duoen debuterte i 2013, og utgis nå av samme plateselskap som Adele og Radiohead. Her er de fotografert etter releasefesten på Et Andet Sted i København.

Suksessoppskriften til norske Smerz er at de ikke vet hva de ender opp med når de lager musikk. Og at de aldri snakker om Jens Stoltenberg.

Berlin er en by som stinker av tiss og marihuana, og stanken er ikke mindre i forgården til turistmagneten Urban Spree, en klubb gjemt under Warschauer-broen. Foran inngangsdøren, laget av plaststrimler, som hos en slakter, står den norske duoen Smerz – bestående av Catharina Stoltenberg (25) og Henriette Motzfeldt (25) – og håndhilser på en entusiastisk amerikansk promotør.

Om noen uker skal bandet arrangere en fest her i anledning utgivelsen av deres nyeste ep «Fun», og nå er de på befaring for å inspisere lokalet og teste ut bassfrekvensene på anlegget. Hvor høyt kan de skru den footwork-flørtende technomusikken de lager?

«Boom!» «Boom!» «BOOM!»

Fakta: Smerz

Norsk band bestående av Catharina Stoltenberg og Henriette Motzfeldt

Har utgitt ep-en «Okay»

Aktuell med ep-en «Fun», slippes 1. des.

Signert til britiske XL.

Jentene går ut på gulvet og gliser av trommedrønningene. For fire år siden tryglet Smerz om spillejobber. Nå står de midt i klubbmusikkens mekka, med navnene sine festet til en kredibel platekontrakt og med kommende konserter på kontinentet. Bak dem svermer manageren Kettil Myrstrand som gliser, han òg.