Popkulturelt blekk. – Tatoveringene på høyrearmen min er inspirert, tegneserier og tv-spill fra oppveksten: Dexter fra Dexters laboratorium, Diddy Kong, Super Mario, hansken til Mikke Mus, artisten Pharrell. Jeg har en hjort på brystet og to ugler på skulderen. Jeg bare liker ugler – de er veldig mystiske, forklarer Unge Ferrari.

Slik knekte Unge Ferrari den norske r&b-koden

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øyvind Holen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Unge Ferrari og Arif fyller Oslo Spektrum fredag 1. desember, bare fire år etter at musikkstudenten og rapperen ble kjent på et nachspiel.

Etter 20 år med r&b-forsøk i Norge, har sjangeren fått sin første kortreiste stjerne: Unge Ferrari, en 27-åring fra Hamar med tre sangtimer i bagasjen. Fredag 1. desember blir han og rapperen Arif de første fra det norske hiphopmiljøet som fyller Oslo Spektrum etter Karpe Diem.

På tre år har Unge Ferrari rukket å gi ut tolv sanger der strømming må telles i millioner, og han har rundt en halv million månedlige lyttere på Spotify – i skrivende stund mer enn Karpe Diem og Gabrielle. Han har alt etablert seg som en «artistenes artist» i neste generasjon, og flere disipler bryter nå overflaten. Og siden 2014 har han også strevd med å finne et godt norsk ord for «pussy» i tekstene sine, det var derfor han skalv litt i Adidas-buksene da det amerikanske forbildet Ty Dolla $ign ga ut album samme dag som han selv slapp ep-en «Romeo må dø».

Melodisk arv. Unge Ferrari foretrakk melodisk hiphop i oppveksten. – Vi hørte mye på Kleen Cut og Whimsical, jeg likte beatsa til Whims, det var sjel i dem. Men Craig David var en av de største i oppveksten, jeg signert albumet hans på Rockefeller for ett år siden.

– Jeg liker at han synger så sensuelt, men samtidig skriver så stygt. Tenk å være så ekkel mot noen, men samtidig si det på en så fin måte. Jeg har til gode å gjøre en ballade som bare handler om underlivet til en jente, blant annet fordi jeg hater ordet «f***e». Jeg skulle ønske vi hadde et ord som «pussy» på norsk. Jeg er på «fersken» og «blomst», det liker jeg, men da må man samtidig tenke seg om, sier Unge Ferrari, alias Stig Joar Haugen, til D2.