– Ingen var forberedt på at dette skulle skje. Ingen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Kristine Hovda publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Alma (21) er Finlands nye popstjerneskudd.

Rå. Alma-Sofia Miettinens stemme sammenlignes med hennes store forbilde Amy Winehouse. Nå har den finske popsangeren, med en trøblete oppvekst i Helsingfors’ fattigste nabolag, fått sitt internasjonale gjennombrudd. Foto: Chris Abolade

Alma (21) er Finlands nye popstjerneskudd.

– Det er galskap, sier hun.

Finske Alma er en nysatsing i EDM-sjangeren, hennes fyldige soulstemme kombinert med rap-beats har sendt henne til topps på hitlistene over hele Europa.

På scenen er hun den store stemmen med sterk scenepersonlighet, store skinnjakker og selvlysende grønt hår. Et feministisk forbilde i en ofte sexistisk sjanger. Hun ble nominert til fem finske Grammy-priser for debut-ep-en «Dye My Hai», og singelen «Chasing Highs» har over 60 millioner avspillinger på Spotify. Debutalbumet ventes på nyåret.

Fakta: Alma-Sofia Miettinen (21)

Finsk artist.

Født i Helsingfors, en søster.

Ble kjent da hun kom på femteplass i «Idol» i 2013.

Ble korist for rapperen Sini Sabotage, senere signert på Universal Music. Slapp singelen «Karma» i juni 2016. Nominert til fem finske Grammy-priser for debut-ep-en «Dye My Hai», som kom i oktober samme år.

Singelen «Chasing Highs» har over 60 millioner avspillinger på Spotify.

Slipper debutalbumet til våren. Samarbeider med artisten Charlie XCX.

– Selv om jeg er fra Finland og kan virke tøff, er jeg egentlig ganske sjenert. Artister er vanligvis noen raringer, og samtidig ventes det at de skal være disse modige menneskene, stille opp på direktesendt tv og sånt. Det får meg til å tenke på Kurt Cobain og Amy Winehouse.