– Jeg spiller til det ikke er noe igjen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Han er en legende i norsk musikkliv. Nå håper trommeslager Paolo Vinaccia å komme i «Guinness rekordbok» som den som overlevde sin type kreft lengst.

Rytme. Paolo Vinaccia er en av landets mest brukte trommeslagere, med mange hundre innspillinger på samvittigheten. Nå venter hans livs tøffeste session.

Han er en legende i norsk musikkliv. Nå håper trommeslager Paolo Vinaccia å komme i «Guinness rekordbok» som den som overlevde sin type kreft lengst.

– Du må komme og smake på kaffen min. Om det er én ting jeg er sikker på her i livet, er det at jeg lager en spesielt god kaffe.

Den opprinnelig italienske trommeslageren Paolo Vinaccia (63) har i flere tiår vært en ruvende skikkelse i norsk musikkliv. Han har spilt med det som kan krype og gå av musikere. Vært med på flere hundre plateinnspillinger med forskjellige artister i de fleste sjangere: jazz, pop, viser, rock, folkemusikk, elektronika. I tidligere tider – før ny teknologi og andre bransjeprioriteter endret hvordan plater spilles inn – også som «hemmelig» ekstratrommis når band ikke klarte å levere optimalt i studio. Til og med Vazelina Bilopphøggers har han spilt mye for. Noen tusen konserter er det blitt.

Hans evner på kjøkkenet er også viden kjent, det samme er hans livsappetitt. Det gikk lenge rykter om at han fortsatt holdt sin gamle italienske bestemors basilikumplante i live.

– Jeg har alltid noe ekstra godt i kjøleskapet. Det er bare å komme opp, når som helst, som han sier.