«Jeg har ti minutter. Show me some fucking lamps»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

– De skal ikke være som han crazy fyren du møter på puben og har det morsomt med en halv kveld. De skal være som en god venn, sier Jay Osgerby, om møblene til designduoen Barber & Osgerby.

En lys idé. – Hva jeg husker? Ingenting. Jeg satt med hendene foran øynene og var livredd for at det skulle være noe galt med de faklene, sier Jay Osgerby (til venstre) om fakkelen han designet sammen med Edgar Barber til OL i London i 2012 – et oppdrag som i følge ham selv fortsatt det viktigste designduoen har gjort. Foto: Jessica Kingelfuss

– De skal ikke være som han crazy fyren du møter på puben og har det morsomt med en halv kveld. De skal være som en god venn, sier Jay Osgerby, om møblene til designduoen Barber & Osgerby.

– Jeg vil ikke vite på forhånd hvordan et produkt skal bli. Jeg vil heller være naiv, sier Jay Osgerby (48).

Sammen med Edward Barber utgjør han Barber & Osgerby, den britiske designduoen med over 50 designpriser i beltet, og som er kjøpt inn av museer som V&A i London og Metropolitan Museum of Art i New York.

Til tross for suksessen og samarbeid med noen av verdens fremste produsenter – designduoen har bare lansert et 20-tall bord, stoler, sofaer og krakker. Barber & Osgerby tegnet sitt første produkt i 1997, og er aktuelle med boken «Barber & Osgerby – Projects», en stabelbar trestol for Isokon Plus, og en sofa, en lenestol og sin første kontorstol for Vitra.

Fakta: Barber & Osgerby

Britisk designduo

Består av Edward Barber og Jay Osgerby.

Utdannet ved The Royal College of Art, og startet sammen i 1996.

Etablerte Universal Design Studio i 2001 og MAP i 2012.

Designet den olympiske fakkelen til OL i London i 2012.

Samarbeider blant annet med Vitra, Knoll, B&B Italia, Cappellini og Flos.

Aktuelle med boken «Barber Osgerby, Projects» (Phaidon)

barberosgerby.com

– Det er noe veldig fint i det å gjøre ting for første gang, sier Jay Osgerby, og trekker benet oppunder seg på stolen i et av møterommene til møbelprodusenten Vitra i Oslo.