Ikea-skattene selges for rekordbeløp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Benedicte Ramm publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Ingvar Kamprad er død, men de gamle Ikea-møblene lever.

Grafisk. – Den er mer skulptur enn stol, sier Karl Marius Sveen (40). Verner Panton-stolen fant han på nett hos en brukthandler i London, og fikk foreldrene til å ta den med hjem i en koffert. «Vilbert» 1994 Verner Panton Kjøpt brukt for 4000 kroner.

Ingvar Kamprad er død, men de gamle Ikea-møblene lever.

I et hjørne i den nye leiligheten til Oda (31) og Lars Øyvind Aasgaard (35) på Rodeløkka i Oslo står en ny skjenk i blank, mørk palisander. Eller ny – det er en Ikea-skjenk fra 1967. Kjøpt brukt på Finn.no for 5000 kroner.

– Jeg likte formspråket. At det er klassisk, tidløs design. Og dybden i fargen, det mørke palisandertreet. Litt ulovlig treverk er fantastisk, sier Oda og ler.

Dessuten falt hun for overskriften i annonsen. «Ikea-skjenk fra 1967».

– Ikea er jo folkesjelen. Man går gjennom studietiden med å kjøpe og skru sammen billig Ikea, for det er det man har råd til. Så går man videre i voksenverdenen og får råd til dyrere, mer fancy møbler. Og så er det fancy møbelet man kjøper, fra Ikea.

KORSÖR. Når: 1967, hvem: ukjent designer hos Ikea / Folkesjelen. Lars Øyvind og Oda Aasgaard med Einar fikk Ikea-skjenken Korsör i hus da de lette etter et gammelt møbel til å plassere tv og musikkanlegg på.