30 år etter. Lawrence la ned bandet Felt 16. desember 1989. – Jeg ville at Felt skulle være på hitlistene, slik at jeg ble rik og berømt, men samtidig ønsket jeg at det skulle bli et band som folk satte pris på og elsket. Vi skulle ta undergrunnen over bakken, men det skjedde ikke – men nå er vi isteden blitt et stort kultband, mener Lawrence.

Kultheltenes kulthelt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øyvind Holen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
London

Han har levd med drømmen om å bli popstjerne i 40 år. Dette er siste sjanse for Lawrence i Felt.

– Blant undergrunnsgruppene fra 1980-årene er det noen som er selve toppen: Orange Juice, The Smiths, New Order, Felt og Nick Cave & The Bad Seeds. Ja, jeg synes vi hører hjemme på Topp 5, men det var først nylig vi klatret opp dit.

Mannen bak påstanden heter Lawrence Hayward. Han er 56 år gammel, sliter med økonomien, bor i en kommunal leilighet og rusler som regel rundt i London-gatene som en vanlig mann – på jakt etter gamle bøker og plater til samlingen.

Men for tusener av tilhengere er han bare «Lawrence», frontfigur i 1980-tallsheltene Felt og deretter britpopbandet Denim. En dypt elsket artist og låtskriver som stadig snublet i sin drøm om å nå pophimmelen, på grunn av særhet, kompromissløshet, rusproblemer og uflaks.

For eksempel: Da Denim endelig lå an til å få en radiohit i britpop-gullåret 1997, ble utgivelsen stoppet fordi det ikke passet seg å gi ut sangen «Summer Smash» uken etter at prinsesse Diana omkom i en bilulykke.

– Den var «ukens plate» på Radio 1 uken før, men så ble alle cd-platene trukket tilbake og ødelagt, forteller han.