Genser: Balenciaga, skjorte: vintage Gucci / MA Vintage, øredobber: MA Vintage, jeans: vintage Vetements / MA Vintage, sko: vintage Dior / MA Vintage

Våren er kledd i denim fra topp til tå

Tekst
Foto

Denim er tilbake som gatemotebekledning, på catwalk og som tilbehør. I en tid opphengt i autentisitet sitter det slitesterke arbeidstøyet perfekt.

Make-up Sara Schultz (Pudder)
Fotoassistent Jan Khür
Modeller Eliiza (Team Models) & Mahad Musse (Idol Looks)

De er lyseblå, slitte og for store – formet etter kroppen til et menneske med ishockey-rumpe godt inn i pubertet. De mangler «taben», merkelappen på baklommen, kjøpt som de er på en sjappe på Grønland i Oslo som selger feilvare-Levi's til halv pris. Men de er mine første 501-bukser, arvet av storebror.

Et par år senere, en byvanker ved heisen på Oslo City – et tilgjort smil og «jeg skal ha jakken din». Jeg snur og går mens hjertet hamrer under det helligste plagget jeg eier – olajakken – og overlever.

Skjorte: Saint Laurent / YME, jeans: Off White / YME, jakke rundt livet: Tom Wood, parkas: Dries van Noten / Studio Scarpa, sko: Bottega Veneta

På videregående, overtalt til å kjøpe et par ferdigslitte Levi's på Carlings av kunstner Ida Ekblad : «de sitter dritbra på deg». Fotball-VM i 1998 i Frankrike – den vilt tighte dongerijakken som stinket søtlig bruktsjappe-rens og fremmed kar. På fødestuen i 2005 i jeans fra det svenske merket Nudie, som skulle bli «din andre hud» hvis du ikke vasket dem de første månedene. Senere skinny og fra Acne, men som rakner i skrittet – «Racne».