Vannets urkraft. Christian Bates drikker kun rått vann, her slurper han i seg fra en kilde i Napa Valley, California. Kilden får gode skussmål på nettstedet Findaspring.com, der vannhentere kan finne kilder over hele verden – i jakten på god helse.

Hellig kilde. Også i Norge finnes det råvann-entusiaster. Fanny Fredriksen sanker vann fra Olavskilden på Totenåsen.

Rått, urenset vann er den nyeste helsetrenden

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingrid Røise Kielland publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Skreia/Los Angeles/San Fransisco

Jakten på det naturlige har møtt sin ytterste form – nå vil helsebevisste drikke rått og urenset vann.

– Jeg føler meg bedre når jeg drikker dette vannet. Mer hydrert, forteller Amanda Carneiro (34).

Hun er helse-coach og personlig trener, og byr på en smak av et vann med det ubeskjedne navnet Fountain of Truth. Kildevannet får hun levert på døren til huset sitt i Los Angeles – i glassflasker. Det er tappet direkte fra en kilde i Oregon uten å være filtrert, klorert eller på annet vis desinfisert. Vannet er «ferskt og levende», ifølge leverandøren Live Spring Water, og fylt med sunne bakterier.

For Carneiro var rått vann, som det kalles, det neste steget etter å ha vært opptatt av rå og uprosessert mat i flere år. Hvorfor skal ikke også vannet være «naturlig» og rått? Hun ramser opp uhumskhetene hun mener springvannet i Los Angeles er belemret med: klor, fluor, arsenikk, for ikke å snakke om medisinrester, som antidepressiva.

– Dette er ikke noe jeg vil ha i kroppen min, sier Carneiro.

Råvannabonnent. Amanda Carneiro er helsecoach i Los Angeles og mener kranvannet i Los Angeles inneholder medisinrester, miljøgifter og for mye klor og fluor. Derfor abonnerer hun på rått vann, som hun får kjørt til døren. Foto: Sigurd Fandango