– Det handler ikke lenger om halvgamle menn med en pint

Tekst

Vil du få varsel hver gang Anders Kemp publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
London/Birmingham/Manchester

En ny generasjon kvinnelige supportere inntar fotballtribunene.

Come on you Spurs. Fra venstre Di Timewell (49), Amy Essery (37) Charlie Trussler (32), Lisa Artemiou (33), Kelly Artemiou (30) var godt i farta en time før kampstart mot Arsenal i 11-draget før «årets viktigste match» – en ren jentegjeng. – Om vi kunne dratt sånn sammen for 10 år siden? Er du gal. Da hadde vi stått hjemme og kokt te, sier Lisa Artemiou.

En ny generasjon kvinnelige supportere inntar fotballtribunene.

Anette Fossum hadde to plakater på barnerommet på Konnerud utenfor Drammen. Den ene var av David Hasselhoff. Den andre av Liverpools Steve McManaman. Hver kveld kysset hun den hengslete krølltoppen på truten før hun sovnet.

Om lag 20 år senere sitter Fossum (28) og nipper til et glass frokosthvitvin på en pub i et gammelt trykkeri, typisk nok omgjort til kjøpesenter med patina, i sentrale Manchester. Klokken er 10.30. Det er tre timer til kampstart mellom Manchester United og Liverpool på Old Trafford. Det skiller fattige to poeng mellom rivalene før «The North West Derby» – et av de mest sagnomsuste oppgjørene i fotballsporten – nummer 200 totalt.

– Det som står på spill, er verdigheten min, sier Fossum dønn alvorlig.

Candy. Anette Fossum (28) følger Strømsgodset hjemme i Norge, men er «mer ekstrem» når det kommer til Liverpool. Her i en av sine 40 Liverpoooldrakter, den klassiske Candy-drakten fra 89-91.

Frelst. Stine Kalve (32) fra Asker ble frelst på United i sin første kamp på Old Trafford i 2008.

Foran henne ligger en urørt omelett. Hun legger en pris under leppen.