– De er så emo at de ikke engang har humor

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øyvind Holen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
London/Oslo

Trippie Redd (18) og de nye emo-rapperne fryder og forarger musikkverdenen.

Mellom rap og rock. Du kan høre forbildene til Trippie Redd i musikken hans, han er som et barn av rockeren og bysbarnet Marilyn Manson og New Orleans-rapperen Lil Wayne. - Marilyn Manson bodde rett rundt hjørnet, mens all Waynes musikk var fantastisk da jeg vokste opp.

Trippie Redd (18) og de nye emo-rapperne fryder og forarger musikkverdenen.

Slik ser en nyslått popstjerne ut i 2018: Trippie Redd (18) er kledd i rosa fra topp til tå, han har tre ansiktstatoveringer og smykker på alle fortennene, mens håret er samlet i ildrøde, halvlange fletter. Han skapte seg et navn på nettsiden Soundcloud og er skrubbsulten på mer suksess.

– Jeg har nettopp startet. Jeg må få flere salgstrofeer og flere priser, jeg må få alt, jeg må holde meg her lenge. Det har bare gått rundt fem–seks måneder, sier han.

For ett år siden var Michael White IV en ukjent tenåring fra Canton, en by i Ohio med rundt 70.000 innbyggere. Nå har 18-åringen nettopp spilt to utsolgte London-konserter for et ungt og intenst publikum, der heftige moshpits, spontane virvelvinder av aggressive dansere som hopper inn i hverandre, oppsto over én time før Trippie gikk på scenen. Han planlegger debutalbum i juli og satser på bidrag fra egne helter som Lil Wayne, Drake og Erykah Badu.

Energisk. Trippie Redds konserter ender som regel i moshpits og stagediving. – Slik har det vært siden dag én, men den eneste konserten jeg selv har gått på, var Young Thug i Columbus. Da kom jeg med i vloggen hans, forteller han.