Hjemme i LA. Mona Berntsen har bodd i Los Angeles hele sitt voksne liv. Iblant glemmer hun at hun ikke kjenner Oslo. – Jeg har danset i Oslo, men jeg har ikke bodd i byen. Jeg kan huske navnet på to utesteder, det som er noe på sjokolade … Stratos. Det vet jeg bare fordi det er sjokolade. Og Angst, for det er det en venn av meg som driver.

– Det er mye jeg snakker om i dette intervjuet som jeg ikke har sagt til noen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øyvind Holen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Los Angeles

«Norske talenter»-dommer Mona Berntsen har danset med både Justin Timberlake og Justin Bieber. Først nå vil hun snakke om årene da hun hadde det vondt.

Dette er øyeblikket Mona Berntsen (28) har trent til siden hun begynte på danseskole som elleveåring: Noen sekunder etter at Justin Timberlake (37) entrer U.S. Bank-arenaen i Minneapolis med sangen «Rock Your Body», dukker hun opp ved hans venstre side. Så danser hun for 106 millioner tv-seere i pausen i Super Bowl, mesterskapsfinalen i amerikansk fotball der Philadelphia Eagles søndag 4. februar slår tittelforsvarerne New England Patriots. Flere ser pauseshowet enn selve fotballkampen.

– Da jeg flyttet til Los Angeles, tenkte jeg at 4. juli var amerikanernes 17. mai, men det er Super Bowl som er nasjonaldagen. Det var sykt å få den sjansen, noe man sjelden tør å drømme om. Det er bare én gang i året, og det er ikke alltid dansere i showet. Først i år var Justin blitt legendarisk nok til å bære pauseshowet, sier Berntsen.

Suksessfull. Mona Berntsen (i midten) danset med Justin Timberlake (t.v.) under årets Super Bowl. 106 millioner tv-seere fulgte pauseshowet. – Du lever aldri med den «jeg har klart det»-følelsen som danser, for du føler deg aldri trygg. Jeg har aldri turt å hvile, forteller Berntsen. Foto: Andy Lyons

Hun trente til karrierehøydepunktet samtidig som hun vendte tilbake det norske rampelyset som dommer i «Norske talenter» på TV 2, og fredag 18. mai er hun med på å kåre årets vinner. Sammenlignet med de stadig trillende tårene til lettrørte Bjarne Brøndbo og den jublende entusiasmen til Mia Gundersen, har danseren fra Jar i Bærum fremstått som «Slemme-Mona». Hun har vært spesielt krass, til tider nådeløs, når andre dansere har stått på scenen.

Fakta: Mona-Jeanette Berntsen

Norsk danser.

Født i 1990, fra Bærum. Begynte på danseskole da hun var elleve år.

Ble kjent gjennom tv-programmene «Dansefeber» (2007) og «So You Think You Can Dance – Scandinavia» (2008).

Turnerte deretter med Riksteatret, Oslo Danse Ensemble og forestillingen «Rhythm».

Flyttet til Los Angeles i 2010, der hun har jobbet som danser på turneer med Chris Brown (2011–2013), Alicia Keys (2012–2013) og Justin Bieber (2015–2017), samt Justin Timberlake, Janelle Monáe, Jill Scott, Pitbull, Charli XCX og Beenie Man.

Danset i musikkvideoer som Michael Jacksons «Hollywood Tonight», Chris Browns «Loyal» og «Love More», Justin Biebers «Eenie Meenie», Britney Spears' «Till the World Ends» og Robin Thickes «Feel Good».

Var gjestedommer i «Skal vi danse» i 2015 og 2016, og er en av hoveddommerne i årets sesong av «Norske talenter».

instagram.com/monaberntsen