Foto: Google

Du har fått ny Gmail

Tekst

Vil du få varsel hver gang Jan Omdahl publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Google mener business med sin nyoppussede eposttjeneste.

Den gjennomsnittlige bedriftsløsningen for elektronisk post og internkommunikasjon kan være en temmelig kafkask affære, og en betydelig forsurende faktor i livet til den vansmektende kontorrotten. Sist jeg måtte forholde meg til noe slikt, var mengden søppelpost, phishingforsøk og annet diabolsk skrot i Outlook-innboksen så overveldende at det nesten ikke var mulig å lokalisere epost man faktisk trengte å lese.

Googles epostløsning, Gmail, har alltid vært flinkere til å filtrere bort uønsket epost enn markedslederen innenfor produktivitetsprogramvare for bedrifter, som er og blir Microsoft. I Gmail filtreres mye av det verste vekk før det når brukeren, mens for eksempel reklame og varslinger fra sosiale medier sorteres under egne faner, noe som gjør innboksen betydelig mer oversiktlig.

På flere andre områder har imidlertid Microsofts løsninger vært mer avanserte enn Googles G Suite-kontorpakke, og skal vi tro nettstedet The Verge og flere andre medier, er det dette forspranget Google nå ønsker å kutte ned med sin nyoppussede webversjon av eposttjenesten.

Foto: Google

Nye valg