– De er som en unison kraft, en masse av svette streitinger med mord i blikket

Tekst

Vil du få varsel hver gang John Arne Gundersen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Kolbotn

Tore Jazztobakk alias Sex Judas alias Ost alias Tore Gjedrem har fylt dansegulv verden rundt, men friskisene&svettisene på Sofiemyr blir han skremt av.

Opprører. Tore Gjedrem gir nå ut sitt første soloalbum. – Sex Judas begynte som et ønske om å lage noe litt opprørsk i en musikkverden som er litt pen og pyntelig. Jeg har et opprørsk gen.

Tore Jazztobakk alias Sex Judas alias Ost alias Tore Gjedrem har fylt dansegulv verden rundt, men friskisene&svettisene på Sofiemyr blir han skremt av.

En av nattens menn, Tore Gjedrem (44), tidligere Tore Jazztobakk eller bare Dj Ost, som har fylt dansegulv i Oslo, Moskva, Barcelona og Berlin, og som nå har tatt navnet Sex Judas, har parkert stasjonsvognen, en lys Škoda, foran et gult næringsbygg på Sofiemyr, et par mil øst for hovedstaden. Her ligger studioet hans, her ligger også Friskis&Svettis. Ut de åpne vinduene strømmer Britney Spears, tramping av fulldempede joggesko, spredte stønn og intens roping: «Kom igjen! Kom igjen nå! Kjør på!»

– Den der workout-verdenen er skummel, altså, sier Tore Gjedrem.

Fakta: Tore Gjedrem

Artist og dj.

Født i 1974 i Oslo.

Begynte i bandet Beyond Dawn, som beveget seg fra death metal til elektropop, og ga ut flere album mellom 1990 og 2003.

Dannet elektronikaduen Ost & Kjex som ga ut debutalbumet i 2004. De ble senere nominert til Spellemann, og kom med sin tredje utgivelse, «Freedom Wig», i 2015.

Jobbet som dj i over 20 år og spiller fortsatt på Villa, Blå og Jæger i Oslo.

Gir ut sitt første soloalbum 18. mai, under navnet Sex Judas.

– Det er mulig de synes det samme om klubbmiljøet?

– De gjør nok det, houseverdenen har jo vært fryktelig stigmatisert, men for meg er det de som er skumle. De er som en unison kraft, en masse av svette streitinger med mord i blikket som hører på trance … men nå skal jeg være litt forsiktig.