Han var noe så eksotisk som et 1990-tallsbarn med egen hjemmeside

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øyvind Holen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Håkon Hoffart (33) har laget tegneserier, plateomslag, spill, fotonoveller, radio, musikk og poesi på internett i over 20 år, men først nå debuterer han mellom to permer.

Frem i rampelyset. Håkon Hoffart (foran) har siden 1997 visualisert musikken til Martin Hagfors (bak). Nå er tiden kommet for å romandebutere under eget navn.

Håkon Hoffart (33) har laget tegneserier, plateomslag, spill, fotonoveller, radio, musikk og poesi på internett i over 20 år, men først nå debuterer han mellom to permer.

– Håkon er så fjernt fra etablissementet. Han er mystisk. Jeg vet ikke helt hva han lever av, bare at han bestandig er blakk, sier singer/songwriter Martin Hagfors (57), som har samarbeidet med Håkon Hoffart i 20 år.

Etter en lang rekke plateomslag og illustrasjoner, tegnet Hoffart i fjor barneboken «Ta det som en ferie!» for Hagfors.

Fakta: Håkon Francisco Hoffart

Tegner og multikunstner fra Oslo.

Født i 1984.

Strøk i tegning, form og farge på Nissen videregående og på Einar Granum kunstfagskole, men fikk en bachelor i grafikk fra Kunsthøgskolen i Oslo selv om han «aldri laget mindre kunst» enn da han gikk der.

Tegnet barneboken «Ta det som en ferie!» (Kontur forlag 2017), skrevet av Martin Hagfors.

Gir nå ut debutromanen «Ruller nedover skråningen i en tønne av gull» på Fanfare.

instagram.com/frynseracer

– Håkon er den minst institusjonelt veltilpassede jeg vet om. Du aner ikke hva som kommer, men du vet det blir bra på en eller annen måte, forteller Synne Øverland Knudsen (29), daglig leder i Fanfare forlag.

Nå gir Fanfare ut Hoffarts debutroman «Ruller nedover skråningen i en tønne av gull», og det stopper ikke der. Til høsten gir 33-åringen ut boken «Et lættis rop om hjelp», en samling prosatekster, på forlaget Take It Easy Policy (TIEP). Han er også i dialog med No Comprendo Press om en samling av hans beste tegneserier.