– Man tar den vel på seg når man har lyst til å skryte litt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ola Vikås publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Kjetil Rekdal mottok gullklokken kvelden Norge kvalifiserte seg til sitt første VM på 55 år.

– Jeg må vel være så ærlig og si at jeg ikke bruker den så ofte. Batteriet gikk tomt for lenge siden. Man tar den vel på seg når man har lyst til å skryte litt, forteller Start-trener og tidligere landslagsspiller Kjetil Rekdal (49) om sin forgylte Omega, preget med logoen til Norges Fotballforbund.

For 25 år siden tilhørte han et norsk landslag som kunne by publikum på uavgjortresultater mot Sverige, seiere mot England og Nederland, årvisse målfester i møtet med søreuropeiske miniputtstater.

Fakta: Kjetil Rekdal (49)

Trener for Start.

Min klokke: Omega Seamaster Jubilee (1993).

Gullklokken ble innført i 1930. Den yngste mottageren er Roald «Kniksen» Jensen, som var 20 år da han mottok klokken i 1963.

– Det var en fantastisk tid. Det var noen år vi nesten trodde at vi kunne gå på vannet, at vi kunne slå hvem som helst – og det gjorde vi nesten, også. Vi var en fin gjeng med gutter som turte å stille krav til hverandre, forteller han.

Da kvalifiseringen til VM i USA tok til i 1992, havnet Norge i gruppe med blant andre England, Nederland og Tyrkia – men en optimistisk vestavind rusket i Rekdals piggsveis.