VM-OPPLADNING. – Fotball er mitt liv, sier Marijana Kovačević. Her ved sykesengen hvor hun lynbehandler spillere med elektroterapi. Perioden mellom serieslutt og mesterskap er hennes høysesong. – Mitt liv handler om å være kreativ og lage kunst. Og dette er min kunst, legger hun til. Hun har også lagd veggkunsten.

Fotballstjernenes mystiske mirakeldoktor snakker ut

Tekst

Vil du få varsel hver gang Simen V. Gonsholt publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Beograd

Den internasjonale fotballeliten valfarter til den myteomspunne og omdiskuterte serbiske fysioterapeuten Marijana Kovačević. Her gir hun sitt første intervju.

Venteværelset til Marijana Kovačević er ikke helt som andre medisinske venteværelser.

På veggene henger et maleri av en indianerkvinne med krigsfjær, et speil omgitt av en taggete sol, kjent fra gresk mytologi og helsekostprodukter, og et bilde av det som enten er en meteorittstorm eller «evighetssteinene» alle superhelter jakter på i Marvel-filmer.

Fakta: Marijana Kovačević

Muskelterapeut.

marijanakovacevic.com

Født 21. juli 1962 i Čačak i Serbia.

Diplomutdannet farmasøyt fra universitet i Beograd.

Gift med Marko Kovačević. Tre barn.

På skrivebordet i hjørnet ligger tre tykke oppslagsverk som enten er nyinnkjøpte eller mer til pynt enn til bruk: En bok om biofysikk og medisin, en om psykologi og farmakologi, en kalt «Oxford's Book of Successful People of Serbia».

Men den interiørdetaljen det er vanskeligst å ta øynene vekk fra, når man først legger merke til den, er en treskulptur av en steilende hest.