Gillian Flynn (47) fikk sitt gjennombrudd med boken «Gone Girl», og filmatiseringen av bestselgeren. Nå har tv-serieversjonen av «Sharp Objects» («Åpne sår» på norsk) premiere på HBO. – Historien er ikke kun et mordmysterium, det handler like mye om identitet, sier hun. Foto: Agence Opale / Alamy Stock Photo

Hun startet en krimrevolusjon

Tekst

Vil du få varsel hver gang Mari Glans publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Los Angeles

Gillian Flynn er forfatteren bak bølgen av kvinnelige antihelter – og den nye HBO-serien «Sharp Objects».

– Jeg ønsker å vise frem kvinner som hele mennesker, med et vidt spekter av følelser og egenskaper. Det har alltid vært målet mitt. Kvinner er ikke endimensjonale vesener, de er sammensatte, slår Gillian Flynn fast når D2 treffer henne i Los Angeles.

47-åringen er en blanding av laidback og skarp når hun prater. Forfatteren er selverklært feminist, men har likevel måttet tåle å bli kalt kvinnehater av både mannlige og kvinnelige kritikere. Stempelet har hun fått etter å ha bygget en imponerende karriere ved å fortelle historier om ødelagte og usympatiske kvinneskikkelser.

Til uken kan også norske seere få innblikk i Flynns univers. 9. juli er det premiere på HBO Nordic-serien «Sharp Objects», bygget på hennes første roman fra 2006, «Åpne sår». Den handler om Camille Preaker, en journalist som blir sendt tilbake til hjembyen for å dekke en sak om en seriemorder som tar livet av små jenter. Preaker er imidlertid ingen duggfrisk Nancy Drew-skikkelse, men en alkoholisert selvskader med alle piggene ute.

Fakta: Gillian Flynn

Amerikansk krimforfatter

Født i 1971 i Kansas, USA.

Debuterte med «Åpne sår» i 2006, oppfølgeren «Mørke rom» kom i 2009. Fikk sitt gjennombrudd med «Flink pike» fra 2012.

Bor i Chicago med mann og to barn.

Aktuell med tv-serieversjonen av «Åpne sår»: «Sharp Objects» har premiere på HBO Nordic 9. juli.

gillian-flynn.com

Les DNs anmeldelse av «Sharp Objects»: En sofistikert vulgær psykothriller