<p>Kirkekunst. – For 100 år siden var det mer vanlig at arkitekter og kunstnere jobbet tett sammen, og det har vi vært veldig inspirert av, forteller en av arkitektene bak kirken. De tre danske kunstnerne Henrik Plenge Jakobsen, Lea Porsager og Alexander Tovborg har alle sammen laget verker til kirken, som samtidig er en integrert del av bygningen.</p>

Kirkekunst. – For 100 år siden var det mer vanlig at arkitekter og kunstnere jobbet tett sammen, og det har vi vært veldig inspirert av, forteller en av arkitektene bak kirken. De tre danske kunstnerne Henrik Plenge Jakobsen, Lea Porsager og Alexander Tovborg har alle sammen laget verker til kirken, som samtidig er en integrert del av bygningen.

Roskildes fremtidskirke

Tekst

Vil du få varsel hver gang Stine Engen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

I betong, og liggende litt for seg selv, er kirken som en øy midt i byen.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner