Du avgjør. Her de ti ledestjernene du kan stemme på.

Du avgjør. Her de ti ledestjernene du kan stemme på.

Stem på din ledestjerne

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingrid Røise Kielland publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Hvem er Norges fremste ledestjerne på bærekraft under 30 år? Stem frem årets vinner i D2s ledestjerne-kåring.

Før sommeren kåret D2 30 mennesker under 30 år, som vi tror kommer til å gjøre verden mer bærekraftig. Juryen valgte også ut en ti-på-topp-liste. Vi inviterer DNs lesere til å kåre én vinner av disse ti – som blir kåret den 19. september.

Er det 15-åringen Penelope Lea, som rører tilhørerne sine med appeller om mer klimahandling nå? Eller er det William Plahte Pearson, som gjennom en vannflaske sørger for mindre plast i havet? Eller er det én av de åtte andre, som har hvert sitt unike bærekraftige prosjekt? Du kan være med å bestemme.

Fakta: Ledestjerner

Dagens Næringsliv og D2 har kåret 30 under 30 som vil gjøre verden mer bærekraftig gjennom ideer, handlekraft eller lederegenskaper.

En ledestjerne kan finnes i alle felter – fra kultur og næringsliv til sport og politikk.

De 30 ledestjernene ble offentliggjort i D2 21. juni – nå skal DNs lesere stemme frem en vinner, som blir kåret 19. september.

Kåringen presenteres i samarbeid med Coca-Cola, EY, Ragn-Sells, og kunnskapspartnerne Ungt Entreprenørskap og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

– Det er utrolig stas å være med, det er virkelig sånn at jeg føler at jeg har jeg har fått en ekstra motivasjon, sier artist og fjorårets Stjernekamp-vinner Ella Marie Hætta Isaksen (21) – som du kan stemme på. Hvis hun vinner, vil hun jobbe videre med sine to hjertesaker.

– Jeg ville brukt en sånn seier til å snakke om klimaendringer og alvoret i det, og bedre tilrettelegging for minoritetsgrupper.

– Jeg synes det var veldig morsomt å bli nominert, og at folk har tro på det vi skaper, sier Patrick Skou, som gjennom selskapet Tuckify gjør det mulig for småbarnsforeldre å abonnere på barneklær.

– Vi tilbyr klær på en helt annen, og miljøvennlig måte.

Ali Zuhair Abdullah (23) er turleder i Wild X, en frilufts- og miljøorganisasjon for minoritetsungdom.

– Det er kjempegøy å være med i kåringen. Jeg føler at jeg har fått gjort mye på kort tid, sier Abdullah.

Unge Høyres fungerende leder Daniel Skjevik-Aasberg (24) sier han er takknemlig for, og ydmyk over, å være en del av ledestjerne-kåringen. Om han vinner, håper han å få enda mer tyngde i jobben med å gjøre Høyre til et grønnere parti.

– Vi har mange gode klimaløsninger, men vi trenger enda flere og bedre. Det haster, sier Skjevik-Aasberg.

Her kan du gi din stemme. (Obs: Du må logge den inn på DN.no for å stemme. Du trenger ikke være abonnent, du må bare registrere deg – sånn forhindrer vi at folk kan stemme mer enn én gang.) Avstemningen er åpen til 16. september.

Topp ti


Her er D2s topp ti ledestjerner:

Når de voksne ikke klarer å redde fremtiden, må Penelope Lea (15) gjøre det.

Hannah Gunvor Jacobsens (28) oppkjøpsfond har bærekraft som del av strategien.

Patrick Skou (29) har laget abonnementstjeneste for barneklær.

Elin Nørve (24) kurser unge talenter i bærekraft – og lederskap.

Christine Spiten (29) er både techgründer og havforkjemper.

Ali Zuhair Abdullah (23) jobber for å inkludere minoritetsungdom i friluftslivet.

Jimmy Øien (26) lager gourmetmat av råvarer som vanligvis går i søppeldunken.

Med Stjernekamp ble Ella Marie Hætta Isaksen (21) klimabevegelsens egne popstjerne.

Daniel Skjevik-Aasberg (24) taler Erna Solberg midt imot i klimapolitikken.

William Plahte Pearsons (25) vannflaske sørger for mindre plast i havet.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner