Brice de La Morandiere i Domaine Leflaive: – Det er ikke vanskelig å lage god vin
Brice de La Morandière har løftet Domaine Leflaive til verdens fremste hvitvinsprodusent.
Brice de La Morandière har løftet Domaine Leflaive til verdens fremste hvitvinsprodusent.
– Bestiller du ti, tipper jeg du kanskje får to. Men det er bedre med to enn ingen.
Chablis-familien har virkelig tatt store kvalitative hopp.
Velg din appelsinjuice med omhu til neste søndagsfrokost - utvalget vi testet varierer fra udrikkelige til fabelaktige.
Tar kommandoen fra sitt tilholdssted like utenfor Madrid
– Da slipper du å sitte med nesen i et vinkart!
Kolonialen i ny drakt varierer fra det lekre til det skuffende.
– Så fantastisk.
Mange gode kjøp i onsdagens slipp på Polet.
Renessanse og nyskapninger preger de tyske vinnyheteten på Polets marsslipp 6. mars.
70 vinprodusenter skifter importør og går til Stordalens Belmonte.
Ta et dypdykk i hermetikkens farvann.
En minestrone med futt.
Med druer fra øverste del av Côte de Nuits leverer Sylvain Pataille viner fra aller øverste hylle.
Og disse vinene går godt til rødkittosten fra Trøndelag.
For et lekkert rom! For en fristende meny! Og for en ufattelig dårlig gjennomføring.
Yves Cuillerons rimelige syrah-viner fra Nord-Rhône er perfekt til viltmiddagen.
Hvor får du tak i den ekstra gode vinen uten å ligge i kø utenfor et spesialvinmonopol?
Rajat Parr løste midtlivskrisen med vinproduksjon.
– Kan du bli storkar for 465 kroner? Det er muligheter her i verden!
Druen pelaverga lager unike viner fra Piemonte.
Jasmine Hirsch og Michael Cruse har laget strålende 2021-viner for Hirsch.
Det mangler ikke på gode råvarer og sprelske påfunn på Geita.
– Helt umulig å mislike.
Etter en lang dukkert i mørkt øl er maten klar.
Vaaghals har i ti år klart å være et sikkert sted, også for andre enn blåskjortene i Barcode.
2021 bød på lav avling og høy kvalitet hos Zind-Humbrecht i Alsace.
På Grotto spiser du som i Paris.
En smak av sommer.
– De flinke har laget fantastiske viner.
Prisene er nesten firedoblet på fem år, men så er også vinene noen av de aller beste fra Burgund.
Polets burgundslipp består av færre og færre topprodusenter fra området. Dette er en av vinene man kan slippe å stå i kø for.
Brasserie Coucou kan være et lite stykke Paris for gjestene som velger riktige retter.
Delikat blaufränkisch laget av druens fremste ambassadør.
Slik ble noen puber en gatronomisk opplevelse i særklasse.
Polets burgundslipp består av færre og færre topprodusenter fra området.
– Jeg vet ikke om jeg skal avsløre det, da får jeg jo ikke tak dem selv!
– Utrolig god!
Kraftfulle øl med opptil 15,6 prosent alkohol - oppkalt etter amerikanske fredløse - imponerer med konsentrasjon og balanse.
Topp-ti-listen over de mest solgte vinene i Norge er begredelig lesing. Hvorfor er det sånn hvert år?