Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

De tre beste - og syv gode

Tekst

Best:
Tanqueray No. 10 (45245)
Diageo, England
94 poeng
599 kroner
Klassisk duft av furunål, enebær, melon, mineraler, stikkelsbær og lime. Smaksrik, med en nydelig konsentrasjon av alle de klassiske krydderne som enebær. Passer best sammen med tonic eller alene.


Til Dry Martini:
Bombay Sapphire London Dry (30672)
The Bombay Spirits, England
90 poeng
334,90 kroner
Dufter mineralsk av furunål, lær og blomster. Flott fylde og integrert frukt på smak. Balansert alkohol i avslutningen. En nydelig gin som fremstår harmonisk nok til å klare seg på egenhånd, eller i en Dry Martini.


Til Gin Tonic:
Martin Miller Gin (55353)
The Reformed Spirits, England
93 poeng
368,40 kroner
Delikat og floral duft med hint av bringebær, roser, vanilje og nyper. Balanserte kryddere og hint av enebær i finish. Lang, elegant avslutning. Passer alene eller sammen med en god tonic.


Andre gode:
Monkey 47 (91358)
Black Forest Distillers, Tyskland
93 poeng
449,90 kroner (50 cl)
Dufter av blomster, lær, enebær, furunål og chili. Fyldig og sammensatt på smak med nydelig balansert alkohol og flott krydderpreg. Harmonisk gin med innslag av lakris. Passer godt alene eller sammen med en god tonic.


Hendrick’s Gin (48013)
William Grant & Sons, Skottland
92 poeng
429,90 kroner
Dufter fruktig og floralt av roser med innslag av agurk, lime og einebær. Flott fylde. Krydret og pen lengde, utrolig balansert alkohol. En gin med karakter nok til å stå alene eller sammen med tonic.


Cadenheads Old Raj Dry Gin (44917)
William Cadenhead, Skottland
89 poeng
525 kroner
Lett lys gul på farge med en duft av lime, sitroner, furunål og enebær. Fyldig og krevende på smak med et markant, men pent integrert krydderpreg, noe rustikk, med et tydelig alkoholpreg i avslutningen. Alene eller med tonic.


Tanqueray London Dry Gin (12014)
Diageo, England
89 poeng
344,90 kroner
Aromatisk duft av enebær, furunål, stikkelsbær og lime med hint av ananas. Litt hul på midten av smakskurven, med en bløt avslutning med en balansert alkohol. Nøytral på smak. Passer best i en Dry Martini.


Beefeater 24 (51335)
Chivas Brothers, England
88 poeng
382 kroner
Klassisk ginduft med innslag av furunål, enebær, mineraler og lime. Bløt på smak, noe uintegrert smak av alkohol. Forholdsvis nøytralt krydret. Best med tonic.


Citadelle Gin (32719)
Ch. Ferrand, Frankrike
85 poeng
429,90 kroner
Dufter av tre, tropisk frukt, flambert ananas, smør og toast med hint av smørmalt. Rund, fyldig og med et tydelig fatpreg på smak.


Gordon’s Special London Dry Gin (190)
Gordon’s, England
82 poeng
309,90 kroner
En av bestselgerne på polet. Aromatisk og floral duft av furunål, enebær, lime og stikkelsbær. En gin som trenger blandevann, gjerne tonic, for å skinne.

Les også: Gintelligensiaen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.