Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Brukbart. – Jeg har brukt steingods som tåler daglig bruk, oppvaskmaskin og mikro, sier Aina Sollie Steen om serviset i 12 deler, som er laget av keramikere i en liten fabrikk i Italia.

Brukbart. – Jeg har brukt steingods som tåler daglig bruk, oppvaskmaskin og mikro, sier Aina Sollie Steen om serviset i 12 deler, som er laget av keramikere i en liten fabrikk i Italia.

– Antipastiplaten er super til sashimi, ost og pølser – og lysholdere

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Etter å ha innredet for andre i 20 år fikk Aina Sollie Steen endelig tegne et eget servise.

– Dette er en kolleksjon jeg har hatt i hodet i mange år, sier Aina Sollie Steen (44).

Hun er billedkunstner og interiørdesigner, og har blant annet stått bak interiøret i tv-programmet «Sinnasnekker'n» og vært ekspert i «Sommerhytta» på TV 2. Nå har hun tegnet sitt eget servise.

Fakta: Nella Vita Stoneware

Keramikksserie i 12 deler, designet av Aina Sollie Steen.

lama.com

Nella Vita kommer i 12 deler og består blant annet av middags-, frokost- og pastatallerkener, serveringsfat, antipastiplate og en stor bolle.

– Jeg har konsentrert meg om de «flate» formene, altså om alt maten kan ligge på, og tenkt multifunksjonelt. Pastaskålen kan brukes til taco, og antipastiplaten er super til sashimi, ost og pølser – og lysholdere.

Det hele begynte da Sollie Steen ble kontaktet av det norske interiøragenturet Lama, som lurte på om hun kunne tenke seg å lage noe for dem.

– Jeg har alltid vært glad i å lage mat, spise mat og være sosial rundt bordet, og ville lage noe som ikke bare er en «død» ting, men bidrar til atmosfæren under måltidet.

Serviset i steingods blir laget i Italia, og kommer i svart eller hvit glasur, med linstoff trykket ned i leiren, for å skape struktur.

– Jeg oppmuntrer alle tid å ta vare på tiden rundt middagsbordet, der familien møtes, og ønsker at serviset skal inspirere til at vi legger fra oss skjermene– og spiser mer sammen.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.