Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Jeg ser på blomster som seksuelt frigjorte, sterke og frittenkende

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingrid Pop publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Blomstergründer utfordrer den tradisjonelle blomsteroppsatsen.

Opp i luften. Blomstergründer Brittany Asch utfordrer den tradisjonelle måten å tenke blomsteroppsats på. – Jeg ønsket å stille disse «lavtrangerte» blomstene i et nytt lys, og det fungerte, sier den New York-bosatte blomsterdekoratøren.

Opp i luften. Blomstergründer Brittany Asch utfordrer den tradisjonelle måten å tenke blomsteroppsats på. – Jeg ønsket å stille disse «lavtrangerte» blomstene i et nytt lys, og det fungerte, sier den New York-bosatte blomsterdekoratøren.

– Jeg dras mot de høylytte og livlige, sier Brittany Asch om blomstertypene hun helst bruker i sine kreasjoner.

En ny generasjon blomsterdekoratører utfordrer synet på den tradisjonelle blomsteroppsatsen, og New York-baserte Asch regnes som bevegelsens fremste representant. Innenfor blomsterkunst-miljøet er hun som en popstjerne å regne, og er også blant de 80 blomster­dekoratørene som er trukket frem i boken «Blooms: Contemporary Floral ­Design».

Med sine 96.000 Instagram-følgere og unike signatur har hun opparbeidet seg en solid kundebase. Hun har samarbeidet med artister som Florence & The Machine og Rihanna, skjønnhets- og motemerker som Glossier og Gucci – og får jevnlig skryt for sin originalitet av New York Times, Vogue og Martha Stewart.

Utvalgt - Blomster -
Utvalgt - Blomster -

Surrealistisk bukett. Brittany Asch er én av 80 blomsterdekoratører som vises frem i boken «Blooms: Contemporary Floral Design».

For optimalt resultat tilsetter Asch kunstig farge på enkelte blomster. Palmeblader blir gullfargede, og pampasgress kommer for eksempel i neongrønt og syrerosa.

Fakta: Brittany Asch

Amerikansk blomsterdekoratør og grunnlegger av Brrch Floral i New York.
brrch.com

Aktuell i boken «Blooms: Contemporary Floral Design» (Phaidon), som viser 80 av verdens fremste blomsterdekoratører.

– En blomsteroppsats er en menneskelagd kreasjon, men jeg tar det et steg videre, sier Asch, som er én av totalt 80 blomsterdekoratører trukket frem i boken «Blooms: Contemporary Floral Design».

Neonblomster

Brittany Asch flyttet opprinnelig til New York for å leve ut musikerdrømmen, men skiftet kurs da faren hennes plutselig døde.

– Jeg mistet interessen fullstendig. Det var på denne tiden jeg oppdaget blomstenes helbredende og forlokkende egenskaper, som jeg ble helt oppslukt av, sier Asch.

Etter et kjapt grunnkurs ved New York Botanical Garden og ulike assistentjobber for florister, startet hun Brrch Floral i 2013.

Mens tradisjonelle blomsteroppsatser stort sett har som formål å være dekorative og pene, drar Asch inn et surrealistisk og sensuelt univers fullt av neon og pastell.

– Jeg har alltid likt ideen om at man kan tre inn i hemmelige verdener og passasjer gjennom hverdagslige objekter. Det er kanskje ikke like tydelig som døren inn til Narnia, men jeg ønsker at blomstene mine skal trigge fantasien vår på tilsvarende måte. En slags magisk realisme, sier hun.

Brittany Asch

Brittany Asch

Flamingo

Asch ivrer for at blomster skal ses og oppleves på en ny måte, og tar gjerne i bruk blomster som tidligere var ansett som stygge.

– Jeg ser på blomster som seksuelt frigjorte, sterke og frittenkende. I starten fokuserte jeg på billige falloslignende blomster. Jeg ønsket å stille disse «lavtrangerte» blomstene i et nytt lys, og det fungerte!

Hennes favorittblomst er den plastlignende flamingoblomsten anthurium.

– Det er en svært slitesterk og motstandsdyktig blomst, ofte i uvanlige farger. Den presenterer seg for omverdenen på en modig måte. Det er en kvalitet jeg beundrer, både ved blomster og mennesker, sier Asch.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.