Hun åpnet butikk og galleri i sitt eget hjem

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Balcony Lot vil utfordre typiske skandinaviske interiører.

– Ideen er basert på den gamle måten å shoppe på. Før i tiden var det jo ikke uvanlig å drive butikk, eller vise frem håndverk, fra sitt eget hjem, sier danske Denice Khan (32) om butikken og galleriet Balcony Lot – som hun driver fra sitt eget hjem i København.

Fakta: Balcony Lot

Butikk og galleri hjemme hos Denice Khan i Valdermarsgade 26, København

balconylot.com

Som barn flyttet hun ofte og var interessert i alt som hadde en historie. Hun kjøpte ting på auksjoner og jobbet med vintageklær før hun fant frem til interiørverdenen.

Eget univers

Med Balcony Lot vil Khan skape et univers hvor håndplukkede vintageobjekter, møbler, antikviteter og kunst, primært fra starten av 1900-tallet til slutten av 1970-tallet, blir vist frem på en moderne og mer personlig måte.

– Bærekraft og klimaspørsmål er viktig for meg, siden vi nesten har uttømt mange av jordens ressurser. Vi må alle produsere og konsumere mindre, det er noe jeg tenker på når jeg velger ut tingene, sier hun.

Foto: Balcony Lot

Ikke hvitt

Hun ønsker også å utfordre de typiske hvite skandinaviske interiørene. I hjemmet til Khan og samboeren – fra sent 1800-tall – er det rosa vegger, fargerike tepper, quilt-vevede veggdekorasjoner av Märta Måås Fjetterström og moderne kunst som ikke gjemmer seg.

– Jeg liker å mikse alt og kombinere de ulike tingene slik at uttrykket blir morsomt og interessant, sier Khan.

– Som barn reiste jeg mye, og jeg tror at møtet med mange forskjellige kulturer har betydd mye i arbeidet med Balcony Lot. Jeg er fortsatt opptatt av at tingene har en historie. I nær fremtid tror jeg vi kommer til å se mange nye plattformer som kombinerer interessante ideer på en utradisjonell måte.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner